Anina seksi kuhinja: Svinjska rolada s brusnicama i koktel od šampanjca
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, hvala Vam što svake subote čitate i isprobavate naše recepte. U zadnjoj kuharici ove godine izabrale smo za vas finu svinjsku roladu s brusnicama i koktele od šampanjca. Želimo vam sretnu i uspješnu 2014. godinu!
Rolana svinjska prsa s pancetom i brusnicama
Potrebno:
2,3 kg svinjskih prsa
0,5 kg pancete
0,250 kg brusnica
2 manje glavice luka
4 češnjaka
izribanog svježeg đumbira
mala žličica cimeta
1 vez peršina
0,200 kg maslaca
0,200 kg krušnih mrvica
0,150 kg crvenog luka
1 jaje
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svinjska prsa očistiti od kostiju, posoliti i popapriti s obje strane. U tavi na maslacu propirjati sitno narezani luk i dodati pancetu, brusnicu, peršin i mrvice te povezati s jednim jajetom. Začinite s paprom i soli po potrebi i želji. Hladnom smjesom premazati unutarnju stranu prsa te čvrsto zamotati. Poslagati pancetu na dasku jednu do druge te omotati prsa, zatim povezati kuharskom špagom. Peći na 160 stupnjeva uz podlijevanje vina i povrtnog temeljca. Peći 130 do 150 min. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi.
Novogodišnji kokteli
Potrebno:
500 ml šampanjca
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4 kocke šećera
1 limun šećer
par kapi Cognaca
par kapi Bittera
Priprema:
U široku čašu stavite kocku šećera, pola žličice limun šećera, par kapi Cognaca i Bittera te zalijte rashlađenim šampanjcem. Nazdravite za novu godinu!
Pssst! Anu kao i uvijek oblači Lisca!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati