Dr. Martens tužio Temu zbog povrede intelektualnog vlasništva

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DR. MARTENS tuži brzorastuću kinesku tržišnu platformu Temu, optužujući ih za povredu intelektualnog vlasništva. Naime, britanski proizvođač obuće tvrdi kako je Temu koristio usluge Googleovog plaćenog oglašavanja kako bi promovirao čizme na svojoj platformi koristeći ključne riječi poput "Dr. Martens" i "Airwair" na određenim tržištima.

Zbog toga su Temuove kopije proizvoda u rezultatima na prvoj stranici tražilice izlazili ispred Dr. Martens proizvoda.

Temu ostvario velik rast prodaje

Iako Googleove politike oglašavanja naglašavaju kako je zabranjeno objavljivati oglase koji krše autorska prava, oglašivači svejedno smiju koristiti zaštitne znakove kao ključne riječi, piše Retail Gazette.

Prošlog mjeseca je vlasnik Temua PDD Holdings objavio kako ukupni prihodi platforme za 2022. godinu iznose 16.9 milijardi eura uslijed golemog rasta prodaje. Temu je rekao da je porast potaknut "povećanjem prihoda od usluga online marketinga i transakcijskih usluga" te prodajnim festivalima u Kini poput Dana samaca.

Dr. Martens je 2021. tužio Shein zbog, kako navode, prodaje očitih krivotvorina njihovih čizama.

Pročitajte više