Prate vas u trgovini? Jedna žena ima neobično rješenje

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGIMA se barem jednom dogodilo da ih zaposlenik trgovine prati. U početku možda i pomislite kako je u pitanju slučajnost, no što se više krećete, to vam je jasnije kako je netko doista zaključio kako djelujete "sumnjivo". To je svakako neugodan osjećaj jer narušava privatnost tijekom kupnje, a mnogi će potaknuti ovakvim ponašanjem što prije izaći iz trgovine čak i ako su namjeravali nešto kupiti.

"Pitam ih trebaju li pomoć"

Tiktokerica Simone (@thesimonestelle) je ovakvo ponašanje doživjela više puta, stoga je smislila strategiju uz koju su je trgovci i zaštitari bez greške prestali pratiti. Na primjeru kutija boje za kosu je pokazala što radi.

"Stanite blizu njih. Ako se još ne maknu, dirajte stvari pored njih. Uzmite proizvod pored onoga koje oni gledaju i neuredno ga vratite", opisala je. "Gomilajte ih. Pogledajte ih. Glupo je, ali otići će." Napomenula je kako je godinama radila u trgovini, stoga jako dobro zna prepoznati kad je praćenje od djelatnika namjerno.

@thesimoneestelle DISCLAIMERSSS* i put these products back the way they were AND i’ve worked retail many years so its PAINFULLY obvious when an employee is followong you not that you would have to work retail to know👏🏾 #funnyvideos #blacktwitter #viraltiktoks #fyp #blacktiktok ♬ original sound - thesimoneestelle

Mnogi su u komentarima podijelili svoje taktike: "Dajem im artikle da ih pridrže, nagomilam i izađem", "Obično glasno kažem: 'Mora da je zaštitar'", "Živim u New Yorku, pa im samo kažem da se udalje jer imam stjenice", "Počnem ih pitati nasumična pitanja i prije nego što odgovore ih pitam drugo pitanje", "Kad imam viška vremena, ja počnem slijediti njih", "Pitam ih trebaju li pomoć".

Zaposlenici mogu slijediti kupce po trgovini iz više razloga, od kojih neki mogu biti vrlo opravdani, a neki mogu proizlaziti iz čiste predrasude. U svakom slučaju, osjećaj nije ugodan, pogotovo ako vam nije ni na kraj pameti nešto ukrasti.

Ponekad je u pitanju kupcima neobičan protokol u trgovini, kao u slučaju Sephore u kojoj je sumnjiv kupac koji ne nosi košaricu. Kako god se odlučili postaviti u toj situaciji, ne zaboravite da vas netko prati jer jednostavno - mora.

Pročitajte više