"Iako je parodija, tenisice su baš dobre": Reebok trola Nike u novoj reklami

Screenshot: Instagram

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UNATOČ tome što su se desetljećima sukobljavali, Reebok i Nike svoje su rivalstvo posljednjih nekoliko godina ostavili po strani, odnosno sve dosad. Svojom novom reklamom za Nano X4, "službene tenisice za fitness", Reebok je odlučio malo podbosti Nikeovu Metcon liniju.

Reklama objavljena na Reebokovom Instagramu poslužila je za predstavljanje tenisica, ali i ismijavanje "nepotrebne tehnologije". Video ima sarkastičan ton, a u njemu se može vidjeti ažurirana verzija tenisica Nano X4. 

"Način na koji trolaju Nike"

"Nešto što nitko nije tražio, ali nam je rečeno da je ključno za elitno CrossFit iskustvo", kaže, između ostalog, ženski glas u videu, što je referenca na tehnologiju koja je uvedena s Nike Metcon 7 još 2021. Na koncu, reklama nudi uvid u budućnost s obućom koja nema smisla. 

"Ovo je parodija Metcona", "Volim sarkazam", "Način na koji trolaju Nike", "Djetinjasto", "Iako je parodija, tenisice su baš dobre", "To je ono što tvrtke rade kada ne mogu proizvoditi obuću koja drži korak s prodajom konkurencije. U redu je, pucajte, 13 ljudi koji preferiraju Reebok će uživati", "Iskopirali ste Metcon", neki su od komentara ispod videa. 

Reebok tenisice Nano X4 puštene su u prodaju 12. siječnja na Reebokovim web mjestima i u odabranim trgovinama diljem svijeta. Koštaju 140 eura u Europi, a više o njima možete vidjeti ovdje. Što se tiče kupnje, našli smo ih na Zalandu

Rivalstvo marki datira iz 80-ih 

Kako piše Hypebeast, rivalstvo Reeboka i Nikea datira iz 80-ih godina prošlog stoljeća kada su se brendovi borili oko dominacije bijelih kožnih tenisica. Potom je Reebok potpisao i Shaquillea O’Neala i Allena Iversona i preoteo ih Nikeu, za što se Nike osvetio potpisivanjem LeBrona Jamesa, koji je bio blizu sklapanja ugovora s Reebokom.

Pročitajte više