Pametne žarulje u boji mogu biti spas za organizaciju u domu

Foto: amazon.de/philips.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO VAS privlače pametna svjetla, ali niste sigurni kako ih najbolje koristiti, za početak trebate znati da je načina puno više nego što možete zamisliti. Što više ulažemo u pametne domove, to ih pametnijima želimo zadržati, a pametna rasvjeta je konačni pokazatelj širokih mogućnosti koje nam suvremena tehnologija nudi. Žarulje u boji posebno su zanimljiva kategorija, a evo kako izvući maksimum iz njih.

Žarulje mogu biti odlični podsjetnici

Zamislite da krenete s pranjem rublja, sve je gotovo, a vi ste posve zaboravili da trebate sakupiti rublje i staviti ga na sušenje. Ako rublje dugo stoji u perilici, na njemu se mogu razviti bakterije i plijesan.

Pametne žarulje možete podesiti tako da svijetle npr. crveno dok se rublje pere, a zeleno kad završi. Potrebno je samo namjestiti timer na željeno vrijeme uz pomoć aplikacije na mobitelu i to je to. Svjetlo će vam dati do znanja u kojoj je fazi vaše pranje rublja ili bilo koja druga vremenski osjetljiva obveza.

Govee pametne žarulje rade s Alexa i Google Asistentom, a trenutno se na Amazonu mogu kupiti na sniženju. Žarulje mogu prikazati 16 milijuna boja te dolaze s mogućnosti odbrojavanja. Reagiraju i na glasovne upute.

Govee pametne žarulje u boji, Amazon, snižena cijena je od 15.99 eura

Odbrojavanje vremena za igru

Ako imate djecu, ova će vam funkcija dobro doći. Djeca u pravilu neće sama odbrojavati vrijeme za igru i spremati se za spavanje, pogotovo u fazi kad slabo komuniciraju, piše Tom's Guide. Slično kako odbrojavate faze pranja rublja, možete odbrojavati i djetetovu igru.

Ako je vaše pravilo "u devet u krevet", namjestite žarulje da na nekoliko minuta promijene boju kako biste djetetu dali do znanja da je vrijeme igre gotovo i da dolazite kako biste mu pomogli presvući se i smjestiti ga u krevet. Paralelno, djetetu pružate priliku da uči boje.

Philips Hue osnovni komplet, Art rasvjeta, 158 eura

Svjetla osjetljiva na pokret olakšat će vam svakodnevicu

Mogućnost paljenja žarulje glasom ili pokretom malo gdje je tako praktična kao u smočnici ili u podrumu. Pametnoj žarulji dodajte senzor pokreta i olakšat ćete korištenje mračnih prostorija u domu sebi i znatiželjnim gostima.

Philips Hue senzor pokreta trenutno je moguće nabaviti po sniženoj cijeni. Jednostavno se postavlja uz pomoć magneta ili jednog vijka, a ima domet 5 metara. Reagira na pokret unutar 0.5 sekundi, a podešava se putem aplikacije.

Philips Hue senzor pokreta, Amazon, snižena cijena je 34.99 eura

Pročitajte više