Procurili novi modeli iPhonea 16? Glavna promjena tiče se kamera

Foto: Weibo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA KINESKOJ stranici Baolin Video procurili su navodni modeli novog iPhonea, a snimke su podijeljene na društvenoj stranici Weibo. Navodno će se iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max povećati na 6.3 i 6.9 inča, dok će iPhone 16 i iPhone 16 Plus zadržati iste veličine od 6.1 i 6.7 inča kao i posljednjih nekoliko generacija iPhonea.

Vertikalno postavljene kamere

Iako se veličina standardnih modela iPhonea 16 ne mijenja, mijenjaju se njihova stražnja i bočna strana. Na objavljenim snimkama možemo vidjeti redizajniranu kameru s vertikalno postavljenim lećama.

Neki vjeruju da je do ove promjene došlo zbog boljih mogućnosti snimanja videozapisa budući da iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju glavne i ultraširoke kamere postavljene vertikalno, piše Tom's Guide.

Na lijevom rubu iPhonea 16 možemo vidjeti da postoji gumb umjesto klizača za isključivanje zvuka, što je također nešto što se trenutno nalazi samo na modelima iPhonea 15 Pro. Čini se da će novi gumb biti i nešto duži od postojećeg.

Još jedna vidljiva promjena je nova tipka za snimanje smještena ispod tipke za uključivanje. Umjesto da je ispupčena kao ostale tipke na mobitelu, bit će ravna, odnosno sjedinjena s površinom bočnog dijela mobitela.

Lansiranje novog modela iPhonea očekuje se početkom rujna.

Pročitajte više