1. HNL: Zagreb u posljednjim trenucima savladao Pulu

Unatoč najlošijoj predstavi Slaven Belupa u ovom prvenstvu, Kamen je poražen u Velikoj. Domaćini su ovim porazom širom otvorili vrata drugoj ligi.

Rijeka unatoč vodstvu u Čakovcu nije uspjela doći do važne pobjede, dok su Vinkovčani osvojili tri vrlo važna boda protiv Šibenika Ivana Pudara.

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su u Puli Zagreb i istoimeni domaćin. Unatoč početnom vodstvu Pule Zagreb je preokrenuo rezultat i na početku drugog poluvremena poveo sa 2:1.

U 90. minuti Pula stiže do izjednačenja, a onda nakon što su domaćini u sudačkoj nadoknadi pogodili i gredu, Zagreb u posljednjim sekundama utakmice, preko Vrdoljaka, dolazi do pobjede.

Rijeka je sve opasnija i sve više prijeti domaćinima iz Čakovca.

U posljednoj minuti prvog poluvremena, crveni karton  zaradio je trener Riječana Josip Kuže, koji je opetovano napuštao prostor predviđen za trenere.

Drugo poluvrijeme:

Od 57. minute vodi Rijeka. Strijelac je Fausto Budicin, koji glavom zabija pogodak.

U 75. minuti nakon slobodnog udarca povratna lopta Davora Piškora, nakon čega odličnim udarcem za izjednačenje zabija Danijel Štefulj.

Nakon nespretne reakcije Dragana Stojkića u 7. minuti, udarac Jurića iz daljine završio je na gredi gola Zagrepčana. Zagreb je nakon toga potpuno zagospodario terenom.

U 17. minuti dobra šansa za Mandžukića, ali ovaj nije precizan, a samo dvije minute kasnije i Lovrek ne zabija iz izgledne prilike. Pula prijeti preko Radasa, ali ni on nije ozbiljnije zaprijetio Stojkiću.

U 40. minuti bok je probio Jerneić, ubacio, a nakon 799 minuta za Puljane gol postiže Maksimović.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Zagreb stiže do izjednačenja. Nakon slobodnog udarca, Lovrek glavom zabija za 1:1.

Drugo poluvrijeme:

U 49. minuti potpuni preokret Zagreba. Strijelac je bio Tomislav Labudović.

U posljednoj minuti regularnog dijela utakmice Pula stiže do izjednačenja. Strijelac pogotka je džoker trenera Nenada Gračana, Mate Dragičević.

Nakon što su u sudačkoj nadoknadi Puljani pogodili i gredu, Zagreb u posljednjim trenucima utakmice dolazi do tri boda preko Vrdoljaka.

U 25. minuti prijeti Šibenik preko Grizelja koji je pucao iz slobodnog udarca, no,  lopta se odbila od živog zida Vinkovčana i završila zamalo pored gola.

U 45. minuti velika prilika za Šibenčanina Grizelja, koji je išao sam na vratara, ali nije uspio poentirati.

Drugo poluvrijeme:

U 50. minuti Kalinić sa 10-ak metara puca preko gola. U 57. minuti Cibalija dolazi u vodstvo preko Andreja Kerića.

Dino Kressinger je potvrdio vodstvo Cibalije u 67. minuti. 

U 85. minuti, nakon što je Mario Tadić igrao rukom u svom 16-ercu, Nikola Kalinić zabija iz kaznenog udarca.

U prvih 15. minuta nema pravih prigoda. Gosti su vrlo rezervirani i oslanjaju se samo na prekide. U 27. minuti dobra prigoda za Belupo. Sa strane je ubacio Bošnjak, a Vrućina iz blizine nije bio precizan.

U 36. minuti vode Veličani. Nakon odličnog ubačaja Edina Mujčina, eurogol Hrvoja Sklepića. Ništa nije mogao Makedonac na vratima Belupa, Jane Nikolovski.

U 44. minuti izjednačenje. Iz kaznenog udarca, kojeg je zaradio Bojan Vrućina, precizan je, kapetan gostiju iz Koprivnice, Miljenko Mumlek.

Drugo poluvrijeme:

U 66. minuti Slaven Belupo dolazi u vodstvo preko ponajboljeg igrača utakmice, mladog napadača iz Koprivnice Bojana Vrućine, na asistenciju Darija Zahore.

V.B.

Pročitajte više