Ako je i od njih, previše je: Bild kritizira Mandžukića i napad Bayerna zbog nedovoljne efikasnosti

Foto: Guliver Image/Getty Images

IAKO Bayern ove sezone igra najdominantniju sezonu u svojoj povijesti, iako je u početkom travnja osigurao naslov njemačkog prvaka, kao nikad nitko prije njega u tako ranoj fazi prvenstva, iako je izborio polufinale Lige prvaka u kojoj je protiv slavnog Reala favorit i iako je s lakoćom ušao u finale nacionalnog kupa, njemački mediji imaju primjedbe na igru, a posebice na efikasnost napadačke linije bavarskog diva.

''Ako pogledate statistiku, napadačima nedostaju golovi. Bayern je ove bundesligaške sezone zabio 84 gola, a napadački duo zabio je tek nešto više od trećine golova (30 golova kombinirano)'', piše njemački Bild.
 
Bild kao da ne uzima u obzir da je Bayern već mislima na Santiago Bernabeu gdje ga čeka novi povijesni dvoboj s Realom, pa pomalo paradoksalno analizira posljednju utakmicu Bavaraca protiv Eintracht Braunschweiga, koju je unatoč slabijoj igri Bayern na kraju dobio s 2:0 i zaključuje članak s pitanjem: ''Nedostaje li Mandžukiću i Mülleru glad za golovima?''
 
Možda bi čak i to sve imalo smisla da baš u toj utakmice golove nisu zabili baš napadači, Mario Mandžukić i Claudio Pizarro.
 
Ipak, ako malo bolje pročitamo između redaka što zapravo Bild želi poručiti ovim tekstom, jasno je da otrovne strelice nisu ispaljene ni prema Mandžukiću, ali ni prema niti jednom drugom napadaču, već isključivo prema treneru Guardioli. Tiki-taka igra koju je godinama uspješno forsirao u Njemačkoj ne prolazi, a na to je više puta upozoravao i legendarni Franz Beckenbauer koji se nije libio kritizirati igru Bayerna unatoč sjajnim rezultatima.
 
 

Pročitajte više