Arena slavi unatoč porazu: Medvjedi izborili doigravanje!

Foto: Hina

MEDVJEDI su u doigravanju i taj podatak nije pokvarila niti činijenica da su izgubili od Sjeverstalja. Rusi su nakon kaznenih udaraca slavili s 2:1. Čak ni bod nije bio potreban, jer Atlant nije došao do sva tri u Moskvi. Cilj je ispunjen, debitantska sezona u KHL-u može se okarakterizirati uspješnom.

Još jednom su Medvjedi bili očajni u raspucavanju, ali stvarno to više nije ni bitno. Pogotovo jer u playoffu - raspucavanja nema. Igra se do zlatnog gola. Makar trenera Frencha mora zabrinuti činjenica da njegovi igrači nikako ne mogu zabiti penal. Zapravo, nisu niti blizu poentiranju. Svi njihovi šutevi su lak posao za golmane, piše KHL.hr.

"Možda bi mi bekovi trebali pucati", smijao se nakon utakmice Saša Martinović i dodao: "To je stvar sreće i znanja. Ovi igrači imaju kvalitetu, znaju zabiti, ali očito nam nedostaje malo sreće".

Vratimo se ono što se dogodilo prije raspucavanja. Arena je na prvi gol trebala čekati čak 42 minute. I to su prvi zabili gosti. Švarny je izgubio pak na plavoj liniji, mladi Sergej Monahov je odjurio u kontru i zabio Dekanichu kroz noge. Dotad je 22-godišnji Rus bio prvo ime utakmice. Nizak i iznimno brz, odličan tehničar radio je probleme Medveščaku i pravo je čudo da je taj mladić zabio samo jedan gol ove sezone. Prve dvije dionice se više igralo pred golom Medveščaka, točno se s tribina moglo vidjeti kako je led "izrovan" ispred Dexa, dok se golman gostiju Jakub Štepanek uglavnom dosađivao...

No, zadnjih 20 minuta nadoknadilo je nedostatak golova iz prve dvije dionice. Već smo spomenuli gol Monahova, ali samo 12 sekundi kasnije Medveščak je izjednačio. Murley je našao samog Thomasa u slotu i opet je sve bilo na početku. Medveščak je preuzeo momentum i tjerao Ruse na isključenja. Mogli su Zagrepčani prelomiti rezultat tijekom 90 sekundi s dva igrača više, ali odigrali su očajno. Na tu kaznu nadovezao se još jedan "powerplay" - bez ikakvog učinka. Preočito su željeli složiti akciju za Fostera, a gosti su pametno izolirali odličnog pucača. Rusi su preživjeli te teške minute, kao i u produžetku kada je Švarny uspio promašiti prazan gol.

Videl je jedino bio precizan iz kaznenih udaraca, a nakon utakmice veselo je bilo u kabini Medveščaka. Predsjednik Damir Gojanović poslao je tamburaše, a igrači su dobili sedam dana odmora. Mogli su proslaviti uspjeh, ali samo na kratko.

Slijedi jednomjesečna stanka zbog Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, a u posljednja četiri susreta u ligaškom dijelu sezone Medveščak će gostovati u Rigi kod Dinama (26. veljače), Moskvi kod CSKA (28. veljače), Pragu kod Leva (2. ožujka) i Bratislavi kod Slovana (4. ožujka), te će u tim susretima pokušati izboriti što bolju poziciju uoči doigravanja. Upravo su Dinamo, CSKA i Lev, uz ukrajinski Donbas, izravni konkurenti "Medvjedima" u borbi za poredak od trećeg do sedmog mjesta.

"Želim dobiti preostale četiri utakmice nakon pauze i ući u doigravanje s najviše moguće pozicije. Ostvarili smo cilj, ali nema govora o nekakvom zadovoljstvu", poručio je trener Medveščaka.

 

 

Pročitajte više