Atmosfera na derbiju: Sjajne koreografije, dimna zavjesa i bijesni juriš na suca

Foto: hajduk.hr, Index

NIJE BILO šušura, ludila i euforije, inače karakterističnih za atmosferu u Splitu prije derbija. Možda su tome pridonijele sparina i vrućina koje su tlačile cijelu Hrvatsku, pa tako i Dalmaciju i Split. 

Pola sata prije utakmice Poljud je bio slabo popunjen, po lošem starom običaju ulazilo se u zadnji tren i gužve na ulazima počele su tek 15-ak minuta prije početka utakmice.
 
Stadion ni izbliza nije bio dupkom pun, kako se očekivalo s obzirom na ljetno vrijeme, dobre Hajdukove rezultate u posljednje vrijeme i gostovanje "najdražeg neprijatelja" koji je upravo u Ligi prvaka pobijedio Arsenal. Bez obzira na sve to, utakmicu je uživo gledalo tek 18 tisuća gledatelja.

Torcida je napunila sjever, jedinu tribinu rasprodanu za ovj derbi, dok su BBB bili podijeljeni u dvije suprotstavljene skupine i na jugozapadu Poljuda, međusobno odvojene ogradom i policajacima.
 
Hajdukovi navijači priredili su dvije odlične koreografije preko cijele sjeverne tribine: Prvu s natpisom "Otključajmo tajnu srca", crnim papirima i srcem posred sjevera, te onu koja se nastavljala na nju, s porukom "Zasjajmo bojama pobjede" u znaku crvene i plave.
 
Ali, Torcida se nije ograničila samo na lirske motive i slogane, Mamićevoj ekipi u savezu transparentom je poručila "Dosta je bilo vašeg terora, iz temelja sve se promijeniti mora. HNS lopovi."

U drugom poluvremenu, točnije u 70. minuti utakmice, Torcida je podigla raznobojnu dimnu zavjesu, praćenu bakljama i topovskim udarima.
 
S obzirom da se navijači Hajduka nakon ove utakmice osjećaju pokradeno od strane suca Marića, nakon utakmice su najžešći navijači domaćih iskazali pokušajem proboja do ulaza u utrobu stadiona kako bi se obračunali s Marićem. Neki od njih su preskočili ogradu, krenuli prema loži, prije koje ih je na zapadu zaustavio kordon specijalne policije;
 
 

Pročitajte više