Bajker u invalidskim kolicima i najpoznatiji makedonski paraolimpijac stiže u Hrvatsku

Foto:

MILE STOJKOSKI, najpoznatiji makedonski bajker u kolicima, paraolimpijac i vozač jedinstvenog maratona u invalidskim kolicima pod nazivom "London 2012"  stiže u Hrvatsku. Mile je na maraton krenuo  15. ožujka ispred Spomen kuće "Toše Proeski" u Kruševu iz Makedonije. Na putu do Londona  proći će 3500 kilometara kroz 15 europskih država, a planirano je da u London stigne 27.srpnja na otvorenje ljetnih olimpijskih igara .

Stojkoski je bio strastveni motorist i uživao na brojnim bajkerskim trkama i okupljanjima. Vezan je za invalidska kolica od  1996. kada je teško nastradao u prometnoj nesreći na motoru. Invaliditet nije spriječio Stojkoskog da i dalje bude aktivan član društva i on je dokaz da se i osobe s invaliditetom mogu uspješno integrirati u svakodnevni društveni život i postizati iznimne uspjehe na svim poljima.Sudjelovanjem  u maratonima u invalidskim kolicima daje  potporu osobama s invaliditetom i prenosi poruke javnosti o njihovim potrebama.Stojkoski na svom putovanju prenosi i poruke mira i širi  olimpijski sportski duh.

Brojni članovi moto klubovi iz cijele Hrvatske dočekat će Milu Stojkoskog, makedonskog paraolimpijca koji  se nalazi na putu za  London i na taj način dati potporu " bajkeru u invalidskim kolicima" na njegovoj najvažnijoj misiji. Na putu kroz Hrvatsku ,osim mnogobrojnih građana i moto klubova Stojkoskog prati i tvrtka Bauerfeind koja pokriva troškove hrabrog maratonca.

Pokret je život „ parola je kompanije Bauerfeind koja je dio puta Mileta Stojkoskog i donacijom ovom paraolimpijcu još jednom potvrđuje svoju misiju , a to je olakšavanje kretanja svim generacijama ljudi. Bauerfeind će donirati nove gume za kolica kojima Stojkoski putuje, pokrit će troškove smještaja i putnih troškova popratne ekipe .

Mile Stojkoski je dokaz svima da pokret jest život.

Pročitajte više