Bandić u inspekciji Mladosti: Budžet Hanžeka smanjen na 4,7 milijuna kuna

 
ŠEST tjedana uoči ovogodišnjeg Hanžekovićevog memorijala (2. rujna), gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić sa suradnicima obišli su stadion Mladosti na Savi.


"Danas smo ovdje kako bismo obišli objekt na kojem se održava Hanžek i uočili moguće nedostatke. Nema većih problema, staza je na nekim mjestima malo oštećena pa to treba dotjerati, kao i neke dijelove bacališta i skakališta. Ova kiša nam je pomogla da uočimo i neke probleme s odvodnjom, to će naše službe također vrlo brzo srediti“, ocijenio je gradonačelnik Bandić, ustvrdivši da ćemo opet na Savi gledati atletski visoke svjetske razine:

"Miting će opet biti na najvišoj svjetskoj razini, ako ne bolji onda sigurno kao prošlogodišnji. Imamo tri naše sjajne atletičarke koje će sigurno nastupiti. Blanka Vlašić se vratila visinama preko dva metra, a odmah uz nju je i druga naša sjajna visašica, Ana Šimić. Vjerujem da će i naša olimpijska i svjetska prvakinja Sandra Perković riješiti probleme s leđima i biti spremna za pobjedu na domaćem terenu. Iako, doma je najteže pobijediti, sjetite se samo Janice i Ivice na Sljemenu.“

O samoj organizaciji mitinga više je rekla direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić:

"Ove godine imamo milijun kuna manje za organizaciju nego li prošle godine, proračun nam je 4.7 milijuna kuna. To se, međutim, neće osjetiti na kvaliteti natjecanja, smanjit ćemo sve ostale troškove. I inače mitinzi našeg ranga imaju tri puta veći proračun, no mi smo stalno među desetak najboljih na svijetu. Što se tiče samog natjecanja, Blanka, Sandra i Ana imat će vrhunske suparnice, a slično će biti i u ostalim disciplinama. Cilj nam je ove godine imati vrlo jak skok s motkom pa je naš menadžer Daniel Wessfeldt već kontaktirao i olimpijskog pobjednika i svjetskog dvoranskog rekordera Renauda Lavilleniea. Memorijalna utrka na 110 metara prepone bit će standardno jaka, sa svjetskim prvakom Davidom Oliverom u glavnoj ulozi."

Direktorica Hanžeka je naglasila još nešto:

"Podsjećam da trenutačno imamo čak tri bacača kugle blizu 21 metar, što nisu imali ni Rusi u najboljim danima. I njima ćemo dovesti najjaču svjetsku konkurenciju, a bacanje kugle ćemo vjerojatno napraviti dan ranije, 1. rujna, na nekoj atraktivnoj lokaciji u gradu. Zahvaljujem gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu bez kojih ne bismo održali tradiciju ove najstarije hrvatske sportske priredbe“, zaključila je Brkljačić.
 

Pročitajte više