Bebek izazvao lavinu: Collina, razmisli! Ovo nisu suci dostojni Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver image 

"REAL je veliki klub i žalostan sam što moram komentirati suđenje", nakon poraza na Santiago Bernabeuu i uloge koju je u njemu imao Ivan Bebek komentirao je trener Šahtara Mircea Lucescu.

Lucescu se referirao na raspoloženje hrvatskog suca koji je svirao dva jedanaesterca za Šahtar i isključio Stepaneka nakon drugog i zasluženog žutog kartona. Jedanaesterac koji je "skrivio" Darijo Srna na početku drugog dijela nije postojao jer je Ronaldo iz udarca pogodio kapetana Hrvatske u leđa, a ne u ruku kako je to vidio Bebek. Drugi jedanaesterac za Madrid, koji je također realizirao Ronaldo, (ne)djelo je Azeveda.

Trener Šahtara bio je bijesan i zbog viška kartona.

"Sudac je promijenio tijek utakmice. Teško se pomoriti s ovim što se dogodilo. Sudac je bio pod pritiskom i podlegao je. Ovo nisu suci za Ligu prvaka i ne mi smjeli suditi na ovom nivou. Ovakve stvari stalno se događaju na utakmicama velikih klubova. Realu pomoć sudaca nije potrebna. Protiv Reala je teško igrati s deset igrača", kazao je Lucescu.

Umjesto Bebeka, sudili su navijači

I španjolski mediji ističu grešku Ivana Bebeka kod situacije s Ronaldom i Srnom. Lucescu odlazi i korak dalje, tvrdi da su krivo postavljeni temelji natjecanja i regularnosti.

"Collina bi morao dobro razmisliti. Postoje dvije linije suđenja. Manjim klubovima poput našeg žuti kartoni dodijeljuju se odmah. Velikih ekipama i njihovim igračima daje se "posljednje upozorenje". Kod prvog jedanaesterca nikoga nije bilo u blizini, a lopta je pogodila Srnu u leđa. Kod drugog jedanaesterca, rukom je najprije igrao Carvajal, a tek onda Azevedo. To su kazali igrači Reala. Utakmice na ovoj razini ne bi smjele biti pogođene ovakvim vođenjem. Navijači su pokazali na bijelu točku", govorio je Lucescu u dahu.

"To je nepoštovanje prema svim trenerima koji pripremaju ekipe, kao i prema igračima. Kada sam došao ovdje uoči utakmice kazao sam samo da očekujemo poštovanje. Nismo ga dobili. Zaista o ovome ne želim govoriti, ali moram. Žao mi je, Real je velika momčad s velikim imenima. Ni oni ovo ne zaslužuju. Nije prvi put da nam se događa nepravda. Sjećam se sličnih utakmica s Barcelonom, Juventusom, Manchesterom.... Sjećam se i kako se Barca ponijela na naš fair-play, kada smo izbacili loptu vani i čekali da nam je vrate. Svi su to očekivali, ali oni su izveli out i zabili nam gol", prisjetio se razočarani trener Šahtara. 

 

 

Nevjerojatno! Ronaldo je pogodio Srnu u leđa, a hrvatski sudac Bebek poklonio jedanaesterac Realu!

Posted by Index Sport on 15. Septembar 2015
Bebek u elitnoj kategoriji  
 
Ivan Bebek odnedavno je prvi hrvatski sudac u elitnoj kategoriji Uefa-e.  Iz skupine 29 sudaca id 19 zemalja delegiraju se suci za utakmice skupina Lige prvaka i Europa lige.
 
"Ponosan sam, ovo je najviše što se može postići u Uefa-i i Fifa-i. Otvara se perspektiva nastupa na Europskom i Svjetsom prvenstvu", kazao je Riječanin tom prigodom. 
 
Bebek je i prošle sezone svirao u Ligi prvaka. Promoviran je u elitno natjecanje nakon što je odradio pretkola Europske lige i odmah u prvom kolu poslan na Stamford Bridge za susret Chelseaja i Schalkea. Bebek je i prezimio u Europi, svirao je kao prvi hrvatski sudac u nokaut fazi Lige prvaka, na Parku prinčeva PSG-u i Barceloni. 

 

Pročitajte više