Bundesliga je svjesna koga ima: Trening je gotov za sve, osim za Olića

Foto: Wolfsburg 

WOLFSBURG se  za novu sezonu priprema u Bad Ragazu, a reporteri službenog weba Bundeslige na trening su stigli zbog Ivice Olića. Veteran, rutiner i najveća zvijezda. Ako netko nije bio upoznat sa stilom Ivice Olića, nakon SP-a u Brazilu štuje ga kompletan nogometni svijet. Nikada Olić nije bio tako samouvjeren. 

"Treniram dobro, noge su malo umorne od priprema, ali snaga će doći u narednim danima", rekao je novinaru koji u svom tekstu ističe:

"Hoda poput veterana, ali kada se primi lopte, shvatite da proživljava drugu mladost. Vježbat će udarce preko glave dok su njegovi suigrači odavno u svlačionici. Svojim savršeno tempiranim sprintom ostavlja suparnike bez daha. On guta kilometre, za njega nema prevelike udaljenosti"

Tri dana ranije od dogovora pojavio se na pripremama.

"Čeka nas naporna sezona, Europa liga, i treba sve usmjeriti na dobre pripreme"

Nakon sjajne prošle sezone u kojoj je zabio 14 pogodaka, Oliću je Wolfsburg sastavio novi, dvogodišnji ugovor. S golovima je nastavio, zabio je neki dan Austrijancima u pripremnoj utakmici. 

"Kada ti Nijemci s 24 godina produžuju staž, to nešto znači", smije se Ola.

Protiv Bayerna Ola će odigrati 200-tu utakmicu 

Protiv Bayerna bi na otvaranju sezone trebao odigrati svoju 200-tu bundesligašku utakmicu. Bit će silno motiviran protiv bivšeg kluba. 

Prije SP-a imao je na stolu ponudu iz Premierlige.

"Zašto bih mijenjao nešto što je dobro?"

U srcima je navijača zbog požrtvovnosti, bez obzira u kojem dresu igra, navodi autor teksta opisujući da je baš Ola bio glavna zvijezda na druženju s navijačima. Bio je tu i njegov sin, ove godine kreće u školu, pa je i tata na iglama. Obitelj je svakako prevagnula da Olić ostane u Njemačkoj.

Kraj karijere? Zvuči tako daleko kad je Ola u pitanju.

"Wolfsburg na njega može računati još dvije godine, ali jamčimo da ćemo ga i s 36 godina gledati kako neumorno nakon treninga, sam na travnjaku, vježba udarce preko glave"

 

Pročitajte više