Cedevita protiv Splita za finale Ćosićevog kupa: "Ne smije nam se ponoviti Zadar"



CEDEVITA u srijedu polufinalom protiv Splita otvara Final four Kupa Krešimira Ćosića. U drugom polufinalu od 19:30 h sastaju se branitelj naslova, Zagreb CO protiv Zadra u reprizi lanjskog fnala, dok će se pobjednici sastati u finalu u četvrtak od 20:00h.

> Nikola Vujčić skida odijelo i vraća se u dres "žutih" u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića

Cedevita je jedina iz društva bez velikog trofeja tako da je u klubu velika želja za osvajanjem pokala. Kako u Cedeviti tako i kod trenera Dražena Anzulovića:

"Idemo redom, prvo Split pa ćemo razmišljati dalje. Kup je takvo natjecanje da niti jednu utakmicu ne smiješ preskočiti. Moramo biti ozbiljni jer objektivno imamo kvalitetu više u odnosu na Split. To treba pokazati na parketu jer puno puta su se kažnjavali oni koji nisu Kupu pristupili najozbiljnije moguće. Vjerujem da će igrači to shvatiti i da ćemo se plasirati u finale. Sjetimo se samo lanjskog gleda Cedevite i Zadra pa je sve jasno. Pametnom dosta."

Anzuloviću je olakotna okolnost što je dva dana prije polufinala imao kompletnu momčad na treningu, bez ozlijeđenih.

"Mislim da je to prvi puta nakon puno vremena da smo trenirali kompletni i nadam se da će nam to donijeti i dodatnu energiju da dođemo do kraja u Trnskom i klubu donesemo prvi veliki pravi trofej. Kako klubu, tako i meni ako gledamo kup natjecanje." 

Mnogi u Cedeviti s gorčinom se sjećaju lanjskog polufinala protiv Zadra, poraza u posljednjoj sekundi protiv samo pet seniora (Zadar bio blokiran kod HKS-a) od kojih su prednjačili Miro Bilan i Marko Car. Oba su danas u Cedeviti.

"Da, lani sam bio na suprotnoj strani tako da znam kakvo zadovoljstvo donosi finale", kaže Car: "Ipak, držim da smo ove godine preozbiljna momčad da bismo si dopustili kiks. I mi igrači koji ulazimo s klupe imamo dodatni motiv da se dokažemo. Ako gledamo favorite sigurno smo to mi, s obzirom na igre i rezultate u ABA ligi, no nikoga ne smijemo podcijeniti, najprije ne domaći Zagreb koji je branitelj naslova, koji igra kao domaćin i koji nas je pobijedio u posljednjoj utakmici."

Cedevita u Kup ulazi odmorena, s obzirom da je posljednju utakmicu, uz pobjedu, odigrala prije tjedan dana protiv Crvene Zvezde. Očekuje se da će i podrška s tribina biti solidna, s obzirom na sve veći broj fanova kluba. Očekuje se i trofej koji priželjkuju svi, tako i Vedran Princ.

"Stvarno se veselimo nastupu i borbi za trofej. Split moramo jako ozbiljno shvatiti i podsjetiti se prošle sezone i gorkog okusa nakon poraza od Zadra. Split je momčad s iskustvom i mladosti u jednom. Ističem i Grgurevića ili Subotića od tih iskusnih igrača koji mogu odigrati sjajno pa treba biti oprezan. Od nas se očekuju trofeji, imamo dobru momčad, igramo u solidnoj formi i nadam se da ćemo na koncu uzeti pokal, prvi pravi u povijesti kluba."  

Pročitajte više