Čeka se službena potvrda: Di Maria u Unitedu za 70 milijuna eura odštete

Foto: Guliver Images/Getty Images

ŠPANJOLCI i Englezi tvrde - Angel di Maria novi je igrač Manchester Uniteda. Vijest je prvi objavio Sky Sports, a isto piše i madridski dnevnik Marca. Real bi trebao zaraditi 70 milijuna eura, dok će Louis Van Gaal dobiti igrača na kojem je inzistirao od prvog dana na Old Traffordu.

Nagađa se kako je Di Maria tražio povećanje plaće na osam milijuna eura godišnje, ali predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez nije htio pristati na njegov zahtjev.

Je li Simeone u pravu?

Trener madridskog Atletica Diego Simeone nakon prve utakmice španjolskog Superkupa kritizirao je vodstvo Reala koje je zauvijek prekrižilo Angela di Mariju. Simeone je stao na stranu svog sunarodnjaka, koji je u 14 minuta provedenih na terenu protiv Atletica pokazao zašto Van Gaal toliko inzistira na njemu.

"Di Maria je najbolji igrač Reala", rekao je El Cholo svom kolegi Carlu Ancelottiju, koji je ipak ispred Di Marije svrstao Ronalda i Balea.

I doista, Ronaldo je bez premca najubojitiji igrač Reala posljednjih nekoliko godina, dok je Bale na dobrom putu da to postane, ali ne smije se zanemariti Di Marijin učinak u Realu. Statistika pokazuje da je Argentinac u dresu madridskog kluba odigrao 190 utakmica, a da je pritom postigao 36 golova. Istina, nije možda impozantna brojka od koje će vam se zavrtjeti u glavi, ali ako uz tih 36 golova dodamo da je Di Maria upisao 87 asistencija, onda se priča kompletno mijenja. Realu takav igrač ne vrijedi osam milijuna, ali United (čitaj: Van Gaal) očito vapi za takvim igračem.

Di Maria bi trebao potpisati na pet godina, a navodno će u tom periodu provedenom u Manchesteru zaraditi 62.5 milijuna eura.

Pročitajte više