Ćiro: Odlazim iz Hrvatske, ovdje mi je najgore!

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

U KRANJČEVIĆEVOJ nova godina nije donijela nikakve promjene, a cirkus oko odlaska Ćire Blaževića s mjesta trenera se nastavlja! Samo nekoliko dana nakon što je najavio povratak na klupu Zagreba, Miroslav Blažević još jednom 'promijenio ploču'.

"Ma nabijem ih na ...", iskreno i bez dlake na jeziku poslao je poruku 'njima', no nije želio o imenima.

"Neću ja nikog optuživati. Zašto se pravimo mutavi, sve se zna", rekao je Ćiro koji tvrdi kako o povratku u Kranjčevićevu nema ni govora.

"Zagreb otpada definitivno, odlazim ogorčen, razočaran i prevaren." Podsjetimo, Ćiro je uz dosta teških riječi napustio klupu Zagreba, no nakon kratkog vremena odlučio se vratiti. Tvrdio je da se odlučio na odlazak jer nisu ispunjena obećanja igračima, koji već neko vrijeme nisu dobili plaću. Obećanje je ponovno dobio, a čini se kako još jednom nije došlo do realizacije dogovora.

"Odlazim iz Hrvatske, meni ovdje nije mjesto, ovdje mi je najgore", rekao je Blažević.

Od kad je preuzeo Zagreb, posljednji klub ljestvice domaćeg prvenstva, stvari su za 'Pjesnike' krenule uzlaznom putanjom, a to je stvar zbog koje legendarni trener najviše žali.

"Ako me nitko ne bude htio, to će biti kraj"

"Sve je bilo kako treba ali onda se ne poštuju najbanalniji dogovori pa se čovjek ima razloga uvrijediti. Ja si utvaram da sam napravio puno toga i da sa samnom ne može baš tako igrati", ističe 'trener svih trenera'

Iako tvrdi da je u naponu snage, Ćiro je ipak u 'ozbiljnim' godinama pa strahuje da bi ovaj potez mogao značiti - definitivan kraj karijere.

"Možda i to. Ako me nitko ne bude htio onda si završio karijeru, htio ti to ili ne."

U njemu ipak ima još dovoljno životnog i trenerskog elana te poručuje.

"Ti koji bi htjeli vidjeti moj kraj, neka još malo pričekaju"

Medić: Neugodno mi je

U najtežoj poziciji u ovoj situaciji je prvi čovjek Zagreba Dražen Medić, koji se našao između dvije vatre. S jedne strane, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je Ćiru vratio u Kranjčevićevu, a ovaj ga je optužio za nepoštivanje dogovora, te samog Ćire koji je sklon ovakvim igrokazima.

"Ispričavam se hrvatskoj javnosti, zaista ne znam što bih drugo rekao. Meni je neugodno", rekao je Medić te dodao kako ne želi da se ova priča i dalje provlači kroz medije.

"Ja gospodina Blaževića izuzetno cijenim kao trenera i meni je stvarno neugodno. U ovom teškom trenutku, kada je u Hrvatskoj stvarno teško živjeti, pa kad netko opet čita o Mediću u novinama, meni je neugodno. Prijatelji mi kažu da se maknem iz novina", kaže Medić.

Iako je Blažević bio izravan i rekao kako odlazi ne samo iz Zagreba nego i Hrvatske, Medić i dalje vjeruje u njegov ostanak na klupi 'Pjesnika'.

"Teška su vremena, nije mi lako voditi klub, teški su financijski uvjeti. Ono što bih želio je da gospodin Blažević bude trener. Hoćemo li uspjeti, to ne znam", zaključio je predsjednik Zagreba.

Pročitajte više