Dinamov novi Eduardo prije europskog debija: U Rijeci sam imao previše posla, ne želim to i protiv Žalgirisa

EDUARDO CARVALHO (31), portugalski golman koji je na SP-u pet minuta čuvao vrata svoje reprezentacije, novi je vratar Dinama, gdje debi neće pamtiti po dobrom - klub u kojeg je došao iz Brage izgubio je Superkup od Rijeke na Kantridi (1:2), a osim što je dva puta savladan, u Rijeci je još nekoliko puta spašavao svoj gol.
 
Dinamo sutra od 20.45 europsku sezonu otvara na Maksimiru, prvom utakmicom 2. pretkola LP protiv litavskog prvaka Žalgirisa, a Eduardo ne želi da mu se ponovi šetnja protivnika ispred gola: "Sigurno neće biti lako, nikada u Europi nisu lagane utakmice. Moramo biti čvrsti, koncentrirani i odigrati kvalitetnu utakmicu kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Naravno, bilo bi sjajno ne primiti gol."
 
Prokomentirao je i prvu utakmicu za Dinamo uopće: "Nismo igrali kako smo se dogovorili, ali siguran sam da ćemo već protiv Žalgirisa biti bolji. Iskreno, najviše bih volio kada uopće ne bih imao posla."
 
Zoran Mamić, trener Dinama, jedva čeka početak europske sezone: "Ovo je ljepši dio priče: utakmice i borba za rezultat. Čeka nas težak meč, ali svjesni smo važnosti i naše, odnosno njihove kvalitete tako da ćemo već u prvoj utakmici tražiti rezultat koji će nam osigurati daljnje natjecanje. Bit će promjena u odnosu na Rijeku, a Brozović i Soudani svakako će konkurirati za prvu momčad."
 
Dinamu kao i svake godine nedostaje vremena za uigravanje:  "Istina, ali termini su poznat i ne možemo od njih pobjeći. Napravili smo jako puno u pripremama, ali još puno rada je pred nama. Protiv Žalgirisa bit ćemo na nivou", govori Mamić i objašnjava zašto će njegova momčad na Maksimiru biti bolja nego protiv Rijeke na Kantridi prije par dana:
 
"Važnost utakmice i priprema su drugačiji. Promijenili smo i intenzitet treninga. Sreća u nesreći je da su igrači nakon Rijeke shvatili da su svi opasni i da moramo biti maksimalno koncentrirani jer inače neće završiti kako mi želimo."
 
Upoznat je s kvalitetom protivnika: "Žalgiris je u domaćoj ligi sličan nama: dominiraju, igraju napadački i većinom se momčadi protiv njih brane. Ipak, gledali smo njihove europske susrete i po tome što smo vidjeli možemo zaključiti da će se na Maksimiru zatvoriti i pokušati svoju priliku naći iz kontri.
 
Jesu li bolji od Fole, prvog europskog protivnika prošle godine? Rekao sam već da su od šest potencijalnih protivnika iz podskupine oni najjača momčad, ali ovo je utakmica u kojoj mi razmišljamo samo o nama i želimo ostvariti što bolji rezultat."

Pročitajte više