Dinamu je nedostižni cilj proljeće u Europi, a Vardaru proći prvo euro-pretkolo

Foto: FK Vardar

UOČI prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka između Vardara i Dinama u Skoplju makedonska momčad želi srušiti crnu tradiciju u kvalifikacijama. Momčad koju vodi Goce Sedloski od 2003. godine lovi prolaz u prvom pretkolu.

Dinamo spreman za pakao pred punim tribinama: "Euro je pokazao da ne pobjeđuje uvijek bolji"

Makedonci su to uradili prije 13 godina, kada su u prvom pretkolu izbacili velški Barry Town s 3:0 u Skoplju i uz poraz 2:1 na Otoku.

Nakon toga su uspjeli eliminirati i CSKA Moskvu, koju su svladali 2:1 u Rusiji te remizirali 1:1 u uzvratu. Međutim, u posljednjem pretkolu ispali su od Sparte Prag nakon poraza kod kuće 3:2 i remija 2:2 u Češkoj.

> Dinamo potvrdio: Na nijednoj televiziji neće biti prijenosa utakmice s Vardarom

Na novu priliku Vardar je čekao sve do 2012. kada ga je izbacio bjeloruski BATE Borisov s pobjedom 3:2 i remijem bez golova. Godinu nakon kobna je bila Steaua (3:0, 2:1), a prošlog ljeta APOEL, koji je prošao poslije remija bez golova kod kuće te golom u gostima u uzvratu (1:1).

> Dinamo se mora paziti u Skopju: Vardar je prošle sezone jedva izbacila senzacija Lige prvaka

Također, Vardar devet posljednjih utakmica nije pobijedio u kvalifikacijama za Ligu prvaka, uz pet remija i četiri poraza. A posljednji put slavio je 30. srpnja 2003. kada je golovima Vlatka Grozdanoskog i Wandeira slavio u spomenutoj Moskvi 2:1 protiv CSKA, koji je 2005. osvojio Kup UEFA.

Pročitajte više