Doktori potvrdili ozbiljnost ozljede: Tomas propušta treći Eurobasket u nizu

Foto: Z. Hajdinjak / Cropix

HRVATSKI košarkaški reprezentativac Marko Tomas ozlijedio je kvadriceps na jučerašnjem treningu, i definitivno neće moći zaigrati na Eurobasketu koji počinje 4. rujna. Nevjerovatno zvuči, ali Tomasu je ovo treće europsko prvenstvo zaredom s kojeg ga izbacuje ozljeda.

Dogodilo se to na sinoćnjem treningu u igri loptom jedan na jedan preko cijelog terena. Tomas je u jednom duelu s Bogdanovićem potegnuo s loptom u šprint i u jednom trenutku kriknuo. Istrčao je s terena s bolnom grimasom. Odmah je znao da je u pitanju kvadriceps.

"Svih pet ruptura u karijeri dogodilo mi se tijekom trčanja s loptom. Ovog puta me strašno zapeklo u kvadricepsu. Vjerojatno je da neću igrati u Sloveniji, samo se nadam da mi nije propala sezona. Ovo je prvi put da mi je puknuo kvadriceps, do sada je to bio slučaj sa zadnjom ložom", kazao je za Večernji list uzrujani Tomas.

Nalazi magnetske rezoznance napravljene kod doktora Igora Borića u Zagrebu pokazali su kako je kod hrvatskog reprezentativca došlo do djelomičnog napuknuća mišića kvadricepsa, a ukupni oporavak trebao bi trajati tri do četiri tjedna.

Vidno uznemiren bio je i izbornik Repeša kojem je eto viša sila odredila koji to igrač uz Darka Planinića neće nastupati na Eurobasketu koji počinje za pet dana.

"Ovo je prokletstvo, kao da se ponavlja povijest prijašnjih prvenstava. Cijela situacija i ovo što se desilo je stvarno za ne vjerovati", kazao je Repeša.

 

Pročitajte više