Engleska slavi Kapetana Čudesnog, Gerrard skroman: Suarez mi je servirao na pladnju

"NISAM dovoljno školovan, niti rječit kako bi opisao ono što je Steven večeras pokazao" izjavio je trener Liverpoola Kenny Dalglish za fantastičnu predstavu kapetana njegove momčadi u gradskom derbiju protiv Evertona.

Jelavića je trener čuvao za četvrtfinale Kupa i zato je dobio samo pola sata protiv Liverpoola

Ovakve riječi jedne klupske legende za drugu dovoljno govore o kvaliteti Gerrardove predstave u Merseyside derbiju, ali treba naglasiti da je u izboru za najomiljenijeg igrača Liverpoola u 120 godina povijesti kluba "100 Players Who Shook The Kop", Dalglish, koji je 1977. do 1991. s Liverpoolom pokorio Englesku i Europu, prvi, a Gerrard drugoplasirani.

Iako je Dalglish dodao "Svi domaći momci (Carragher, Spearing, Kelly) su bili fantastični", morao se još jednom pokloniti Stevie G-ju i predstavi koju je priredio u svom 400. prvenstvenom nastupu: "Njegova igra i hat-trick su bili čudesni."

Kapetan Liverpoola je pokazao da se i s 32. rođendanom iza ugla (u svibnju) itekako zna nositi sa zahtjevima najjače lige na svijetu, kao i da je iznimno opasan u puno povučenijoj ulozi na sredini, nego što ju je do sada igrao.

Gerrard je prvi nakon 30 godina i Rusha, koji je zabio tri gola u derbiju

Njegov slavodobitni smiješak s tri visoko podignuta prsta i loptom koju je nakon tri pospremanja u mrežu odnio kuću spremljenu pod dres, krase naslovnice svih engleskih portala. Novinari i navijači Liverpoola podsjećaju da je Gerrard prvi igrač nakon Iana Rusha koji je u Merseyside derbiju postigao tri gola.

Legendarni velški napadač  je 1982. Evertonu na Goodisonu zabio četiri komada (pobjeda Liverpoola 5:0), ali čak ni Gerrard, kojem izigravanje primadone nije strano, se nije htio uspoređivati s možda najvećim napadačem u klupskoj povijesti, inače trećeplasiranim u spomenutom izboru "100 Players Who Shook The Kop":


"On je moj idol i heroj još iz djetinjstva, nebrojeno puta sam gledao snimke njegovih utakmica i golova, ali neću biti glup da se uspoređujem s Ianom Rushom. Mislim da je on postigao oko 380 golova za klub, on je neka druga vrsta."

Gerrard je ovim pothvatom također ušao među posebne: Postao je tek peti Liverpoolov igrač koji je Evertonu zabio tri gola na Anfieldu, ali posljednji kojem je to uspjelo prije njega, Fred Howe, učinio je to u rujnu 1935.!

"Luis Suarez mi je servirao dva od tri gola. Carroll, on i ja trebamo uvijek igrati zajedno"



Gerrard je nastavio isijavati skromnošću: "Prekrasno je postići tri gola protiv Evertona, ali moram odati posebno priznanje mojim suigračima, posebno Luisu Suarezu, koji mi je dva gola servirao na pladnju."

Konačno se plodnom pokazala suradnja između kapetana i napadačkog dvojca Carroll-Suarez, teškog 58 milijuna funti. Ovaj trozubac je zbog ozljeda, kartona i loše forme nastupao iznimno rijetko, ali Gerrard kaže kako je ova utakmica pokazala da puno češće trebaju zajedno napadati protivnike: "Nisam puno igrao s Luisom, ali čini se da se odlično razumijem s njim, uostalom, kao i sa Carrollom. Nas trojica očigledno predstavljamo prijetnju, tako da bi trebali moći nastaviti to dokazivati."

Gdje je Liverpool izgubio Ligu prvaka: Ima napadače teške 58 milijuna funti i osam domaćih remija

Liverpool pod hitno mora nastaviti dokazivati da može zabijati na Anfieldu, gdje su izgubili utrku za vrh tablice i Ligu prvaka: Na svom stadionu ove sezone imaju čak osam remija, a nedavno su kod kuće izgubili od Arsenala upravo zbog očajne realizacije. Iako su bili bolji, a napadači su im skuplji od proračuna nekih hrvatskih županija, nema im tko zabiti gol.

Pročitajte više