Europska klizačka elita četvrti put u Zagrebu: Mirna Librić za rođendan želi finale!

Foto: Nenad Dugi / Cropix

NAKON 1974., 1976. i 2008. godine, Zagreb će opet ugostiti Europsko prvenstvo u umjetničkom klizanju.

Natjecanje će se održati od 23. do 27. siječnja u Ledenoj dvorani Doma sportova, a nastupit će svi najveći europski aduti iz tog sporta, najavila je predsjednica organizacijskog odbora Morana Paliković Gruden.

''Sljedećeg tjedna Zagreb će dobiti oko dvije tisuće gostiju koji doalze samo zbog ovog prvenstva. Bit će tu oko 150 klizača, 100 sudaca, 300 novinara, raznih dužnosnika, navijača. Sve u svemu, sjajan događaj za naš grad.'' Nadolazeće prvenstvo, otkrila je Paliković - Gruden.

Zagrebu će ovo biti svojevrsan test za dobivanje organizacije Svjetskog prvenstva.

''Vjerujem da će ovo EP biti jedno od najbolje organiziranih do sada. Osim što ono pridonosi razvoju našeg sporta, okupljanju publike, mogućnosti da dobivamo mlade klizača, mi imamo i specijalni razlog budući da se Hrvatski klizački savez sprema kandidirati za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i da čemo za dvije, tri godine u Zagrebu gledati najbolje svjetske klizače", kaže Paliković - Gruden.

U Zagrebu će nastupiti 30 klizača, 35 klizačica, 15 sportskih te čak 28 plesnih parova iz 34 europske zemlje. Hrvatsku će predstavljati 21-godišnja Mirna Librić kojoj će to biti 5. nastup na Europskom prvenstvu.

''Stavrno sam se puno se pripremala za ovo natjecanje. Psihički je ovo natjecanje vrlo teško jer je u pitanju Europsko prvenstvo, a još k tome pred domaćom publikom. Radila sam dosta na tehnici i sigurnosti, čak i sa sportskim psihologom pa se nadam da ću otklizati čisti kratki program kako bih se uspjela kvalificirati u finale. Mislim da to mogu, da sam spremna. To bi bio najljepši poklon za moj rođendan koji dolazi vrlo skoro - 20. siječnja'', poručila je Librić.

Organizacija prvenstva, izvjestili su danas, trebala bi koštati oko milijun i pol eura, a glavninu troškova snosi Svjetski klizački savez (ISU).

Pročitajte više