Finci oslabljeni u drugi krug: Legendarni Mottola zbog ozljede napustio Eurobasket

Foto: Getty Images / Guliver image

FINSKI košarkaši koji su pobjedom nad Grčkom završili nastup u prvom krugu Eurobasketa u Sloveniji i time osigurali nastavak natjecanja s dva boda, u sljedećim utakmicama neće moći računati na svog 37-godišnjeg legendarnog košarkaša Hanna Mottolu.

Legenda finske košarke ozlijedio se u susretu s Grčkom, točno na svoj 37-mi rođendan. Mottola je teško ozlijedio ligamente koljena, a s obzirom na godine koji nosi na leđima, vrlo je izvjesno da mu je to bila i posljednja utakmica u reprezentativnom dresu. Potvrđeno je kako neće nastupiti u drugom krugu Europskog prvenstva u Sloveniji, pa tako neće prijetiti niti Hrvatskoj, protiv koje Finci igraju u četvrtak.

Mottola je veći dio svoje karijere proveo igrajući za španjolske i talijanske prvoligaše, a ujedno je i prvi Finac koji je zaigrao u NBA ligi, u kojoj je proveo dvije sezone igrajući za Atlanta Hawkse. Na ovogodišnjem Eurobasketu prosječno je provodio 13 minuta na parketu, za kojih je postizao 6.2 poena po utakmici uz 1.8 skokova.

Finska će pokušati doći do četvrtfinala kroz nadmetanje u skupini s Italijom, Grčkom, Hrvatskom, Španjolskom i Slovenijom.
 

Pročitajte više