Game over za Spurse! Odlazak jedne od najvećih NBA dinastija, dolazak nove - Durantove



OKLAHOMA se prvi put plasirala u NBA finale od 95/96, dok je franšiza još obitavala u Seattleu, a Thunder bio "supersoničan."

Momčad predvođena nevjerojatnim Kevinom Durantom je nakon 0:2 na početku serije, konačnom pobjedom 107:99 u finalu Zapada izbacila generaciju San Antonio Spursa koja ima četiri naslova iz četiri finala.

Ili kako je to rekao trener Spursa Gregg Popovich: "Ovo je holivudski scenarij za Oklahomu. Do finala su izbacili Lakerse, pa Dallas i sada nas. To je 10 od posljednjih 13 prvaka. Ne znam je li itko ikada napravio takav podvig."

Međutim, smjena na zapadnom tronu bila je neminovna, jer Oklahoma predvođena Durantom ne samo da je nadoknadila minus od dva poraza u finalu konfernecije, nego se i u šestoj utakmici, na svom parketu, vratila nakon što je gubila i s 18 koševa razlike.

Spursi su na poluvremenu vodili 63:48, predvođeni Tonyjem Parkerom (29 koševa, 12 asistencija), ali se on, kao i cijela momčad, izgasio u nastavku - u drugom poluvremenu postigao je samo osam koševa. Tim Duncan je bio sjajan, 25 koševa i 14 skokova.

Potpuni preokret uslijedio je u drugom dijelu, u kojem je Thunder ograničio goste na samo 36 koševa, dok su oni svoj šut podigli na 57 posto i zabili 59 poena. Ovo je bio čak treći put u ovom finalu da je Oklahoma utakmicu.

Durant je još jednom bio fantastičan: Na parketu je proveo svih 48 minuta, zabio 34 koša uz 14 skokova i pet asista. Odličnog suradnika imao je u Russellu Westbrooku, koji je dodao 25 koševa, osam skokova i pet asistencija.

Za kraj, riječi trenera Thundera Scotta Brooksa: "Čak i kada smo prije tri godine imali skor 3-29, naši vlasnici i navijači tretirali su nas kao prvake. Bili smo u minusu 18 koševa i mogli smo reći, 'Ok, odradimo ovo i čekajmo sedmu utakmicu', ali igrači to nisu dopustili. Oni nikad ne odustaju."

Pročitajte više