Golijada na Parku Mladeži: Split svladao Zagreb i izjednačio se s Hajdukom na drugom mjestu

Foto: Admir Buljubašić Cropix

ODIGRANE su prve dvije utakmice 20. kola hrvatske nogometne lige. Split je na Parku Mladeži svladao Zagreb s 3:2, dok je Zadar slavio u Zaprešiću s 1:0. Na Parku Mladeži malobrojni gledatelji su prisustvovali pravoj nogometnoj fešti. Split je slavio s 3:2, tako se privremeno izjednačivši na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s Hajdukom.

> Ćiro: Kladim se da će Zagreb ostati u ligi, a Split prestići Hajduk

No vratimo se događanjima na splitskom travnjaku. Trener Vulić poslao je momčad na teren u formaciji  Vuković, Glavina, Križanac, Glumac, Baraban, Zeba, Radotić, Pehar, Vojnović, Brlečić, Belle, a već nakon osam minuta imao je razloga za slavlje. Zeba je proigrao Glavinu na lijevoj strani, ovaj je zavrnuo u sredinu gdje Bele zabija za rano vodstvo domaće momčadi.

Briljirali Belle i Zeba

Sredinom terena Crvenih dominirao je Zajko zeba, pojačanje iz Željezničara, koji je pokazao kako će biti od velike pomoći Splitovcima. Do kraja prvog poluvremena još je Ivan Baraban imao dvije lijepe prilike, međutim nije bio najprecizniji. valja istaknuti i situaciju iz 36. minuti kada su gosti mogli do vodstva. Abdurahimi je ubacio s desne strane, Bevab u sredini bio najviši, no lopta je otišla zamalo pokraj gola.


Početkom nastavka imali su igrači Zorana Vulića sjajnu priliku povećati prednosti. Baraban je tukao s desetak metara iskosa, lopta je polizala prečku. Četiri minute kasnije Zagreb je izjednačio. Abdurahimi je opet pobjegao domaćoj obrani, ubacio s desna gdje Lovro Medić vraća stvari na početak. No veselje gostiju trajalo je kratko, jer je samo 60-tak sekundi kasnije na dodavanje Radotića Vojnović vratio Split u prednosti.

Perica donio vrijedna tri boda Zadranima

Dvadesetak minuta prije kraja Crveni su postigli i treći pogodak. Ponovno je asistent bio Zeba. Lijepo je uposlio Bellea, ovaj se namjestio i s dvadesetak metara pogodio kut Livakovićeva gola. Činilo se da je utakmice riješena, međutim u 80. minuti nakon što je Marčić igrao rukom u kaznenom prostoru, Šovšić je smanjio s jedanaest metara. Do kraja dvoboja više promjene nije bilo, a Split tako upisao lijepu pobjedu za početak proljetnog dijela sezone.

U drugoj utakmici dana, u dvoboju dva utopljenika, Zadrani su slavili u Zaprešiću. Dugo se susret lomio i kada se činilo da će se susret okončati remijem, a svaka strana zadovoljiti bodom, ukazao se mladi Stipe Perice i na veliku radost Zadrana zabio za 0:1.

Pročitajte više