Gripe bez struje i tople vode: KK Split treba 200 tisuća kuna ili će trenirati u mraku!

Foto: Mario Todorić / Cropix

KK SPLIT je pred financijskim zidom... Priznao je to splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je jučer podigao cijeli grad na noge komentarima na račun "žutih", ali i Hajduka.

"Retorika, to je najtrofejniji klub, trostruki prvak Europe, moramo ga sačuvati pod svaku cijenu, to vam neće proći kod mene. Sačuvat ćemo ga ako svi tamo koji su upetljani i koji su bili upetljani i prije, a govorim vam o financijama i novcima, ne mogu očekivati da ćemo i dalje samo 'sipati' novce. Nećemo to raditi", kazao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, koji tvrdi kako se dalje ne može, pa iz tog razloga neće biti ni prethodno najavljene posebne tematske sjednice, budući da gradski vijećnici nemaju o čemu raspraviti pa na koncu ni odlučiti.

Ovog tjedna trebala bi se dogoditi i smjena u Nadzornom odboru na čije čelo zasjeda savjetnica gradonačelnike Ive Baldasara, a ujedno i gradska vijećnica Anđelka Visković, koja je i dosad, kao članica radne skupine za spas 'Žutih', bila uključena u rješavanje nagomilanih problema na Gripama i gubitka većeg od 50 milijuna kuna. Kako vjerovnici nisu svoja dugovanja u procecu problikovanja pretvorili u dionice, klub je pred stečajem.

"Vjerovnici imaju ovršne isprave i koji mogu, onoga momenta kad se aktivira račun kluba, četiri milijuna kuna koji postoje će automatizmom otići i klub će startati s nula kuna. Bivši igrači i treneri i tako dalje. To su neka dugovanja koja vam sežu još iz 2006. godine. Ljudi imaju svoje potpuno pravo, došli su do ovršnih isprava i sad smo tu gdje jesmo", kazala je Visković.

Zbog svakodnevnog gomilanja duga za neplaćene račune, splitskim 'Žutima' odbrojava i brojilo. Pitanje je sata kada će i HEP košarkašima isključiti struju. Jučer su djelatnici bili na terenu, KK Split dobio je 48 sati za plaćanje duga od oko 200 tisuća kuna. U protivnom, slijedi tuširanje hladnom vodom i treniranje u mraku.

Pročitajte više