Guardiola: Porto je opasan! Portugalci: Ovo nam je prilika da se dokažemo

Foto: Hina

BAYERN će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv Porta. Trener bavarskog diva Pep Guardiola nije imao posebnih želja prije ždrijeba.

"Da, zato što su sve ekipe koje su izborile svoje mjesto među osam najboljih izuzetno opasne i svaka je posebna na svoj način. Porto je sjajna ekipa koja ima prekrasan stadion. Fizički su snažni i brzi su u napadu, ali kao što sam rekao; u četvrtfinalu nema lakih protivnika", rekao je Guardiola.

Neuer: Čeka nas paklena atmosfera

Manuel Neuer složio se s trenerom.

"Uvjeren sam da će navijači Porta stvoriti paklenu atmosferu na njihovom stadionu, ali mi smo već iskusna momčad tako da znamo što nas očekuje", rekao je golman Bayerna.

Lahm: U prvoj utakmici moramo ostvariti prednost

Kapetan bavarske momčadi Philipp Lahm rekao je kako Bayern već u prvoj utakmici mora stvoriti prednost.

"Ne smije nam se dogoditi kao u osmini finala protiv Šahtara, gdje smo na gostovanju remizirali 0:0. Porto je snažna momčad koja igra napadački nogomet. Preuzimaju inicijativu, vole imati loptu u svom posjedu, što znači da nas čeka težak posao", rekao je Lahm.

Gomes: Porto je ambiciozan

Portov predstavnik Fernando Gomes vjeruje kako njegova momčad ima šanse za plasman u polufinale.

"Izvukli smo Bayern, klub koji spada među velikane europskog nogometa. Riječ je o vrhunskoj ekipi prepunoj velikih zvijezda, koju vodi jedan od najboljih trenera svijeta. Međutim, mi vjerujemo u svoju snagu, u ovaj naš projekt i naše mlade igrače. Porto je ambiciozan! Mi želimo pobijediti. Mislim da u ovoj utakmici nema favorita. Ovo nam je prilika da se dokažemo", rekao je Gomes.

Prva utakmica na rasporedu je 15. travnja, dok se uzvrat igra u Münchenu 21. travnja.

 

Pročitajte više