Hirscheru zlato, Kostelić bez medalje: "Prvenstvo je bilo uspješno, ostvario sam cilj"

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ ostao je bez medalje u posljednjoj utrci Svjetskog prvenstva u Schladmingu.

>>> Tijek utrke

Marcel Hirscher, prvi favorit utrke, izazvao je erupciju oduševljenja tisuća austrijskih navijača fantastičnom vožnjom za zlatnu medalju! Stigao je sa 1:51:03, Neureuther je zaostao 42 stotinke, a Matt 65.

Ivica je peti sa 1:12 sekundi zaostatka, a ispred njega je Andre Myhrer.

"Zadovoljan sam utrkom. Staza je malo drugačije "poštekana", otvorenija. Gornji dio staze nije bio dobar, a tek sam dolje pustio skiju jer sam vidio da ima dosta mjesta", rekao je Ivica nakon utrke i prokomentirao Svjetsko prvenstvo.

"Svjetsko prvenstvo bilo je uspješno i za organizatore i za našu malu momčad. Ostvario sam svoj cilj, a današnjim rezultatom u slalomu s veseljem gledamo na sljedeće utrke."

Kostelić je nakon prve vožnje imao veliku sekundu zaostatka i nije se činilo da će imati šansu za medalju iza osam skijaša koji su imali bolje vrijeme. On je ostao izjednačen s Francuzom Pinturaultom, koji je u drugoj vožnji ipak zaostao 14 stotinki.



Ivica je fantastičnom vožnjom preuzeo vodstvo u drugoj vožnji sa 70 stotinki prednosti pred Jensom Byggmarkom. "Skinuo" ga je Myhrer, a Raich, Pranger i Moelgg ispali su iz utrke iako su ozbiljno prijetili vodećem Šveđaninu. No, posljednja trojica, najbolja iz prve vožnje gurnuli su Myhrera i Kostelića s postolja.

Najprije je Matt preuzeo vodstvo, Neureuther je bio još brži, ali Hirscher nenadmašan. Zlatom je oduševio Austrijance koji su u stahu gledali kako redom ispadaju njihovi predstavnici. 

Već u prvoj vožnji ispao je Ted Ligety koji je u Schladmingu osvojio tri zlata na Svjetskom prvenstvu koje je ovom utrkom i završeno.

Dalibor Šamšal završio je na 27. mjestu, Matej Vidović na 33., a Filip Zubčić nije završio utrku.

Pročitajte više