Höfl-Riesch ukrala Tini Maze drugo zlato na SP-u!

Foto: AFP

MARIA HOFL-REISCH nova je svjetska prvakinja u super-kombinaciji. U uzbudljivom slalomskom dijelu, sjajnom je vožnjom preskočila Tinu Maze, koja je nakon prvog, spustaškog dijela natjecanja, dijelila prvo mjesto s Annom Fenninger.

Höfl-Riesch je prvi dio završila kao peta, ali sa samo 20 stotinki zaostatka. Fantastično je odskijala slalom, imala čak sekudnu prednosti ispred Nicole Hosp i čekala.

Lara Gut i braniteljica naslova Anna Fenninger odustale su i ostala je još samo dominantna Slovenka. Maze je imala prednost na prvom prolazu, ali na kraju je zaostala 46 stotinki za Njemicom, inače olimpijskom pobjednicom u ovoj disciplini.

Za Höfl-Riesch ovo je drugo zlato na SP-u (četvrta medalja ukupno), nakon slalomskog iz Val d'Iserea prije četiri godine. Maze je na aktualnom SP-u u Schladmingu, osvojila zlato u super G-u, a s ovim srebrom sada ima pet svjetskih odličja.

Broncu je osvojila Hosp, koja je nakon spusta bila tek na devetom mjestu, ali je odličnom slalomskom vožnjom došla do pete medalje sa svjetskih prvenstava.

Mlada hrvatska skijašica Andrea Komšić završila je utrku na 31. mjestu s 15.15 sekundi zaostatka.

Pročitajte više