Hrabri Maribor uzeo bod Chelseaju: Mourinho hvalio Slovence i napadao suce

Foto: NK Maribor

MARIBOR je priredio vjerojatno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Lige prvaka uzevši bod moćnom Chelseaju na Ljudskom vrtu. Završilo je 1:1, a po svemu onom što smo vidjeli, taj bod nikako nije slučajan i više je nego zaslužen.
 
Maribor pokazao kako se igra protiv jačeg od sebe
 
Mariborčani se nisu prepali velikog protivnika i slavnog Mourinha na klupi gostiju. Štoviše, nije ih pokolebao ni poraz od 6:0 iz prošlog kola sa Stamford Bridgea. Odigrali su utakmicu hrabro, junački, baš onako kako i trebaju igrati kvalitetom limitiranije momčadi protiv jačih od sebe i od prve do posljednje minute gledali smo borbu sasvim dva ravnopravna rivala.
 
Otvaranje meča pripalo je gostima. Chelsea je u prvih 10,15 minuta nametnuo svoj stil igre i plod toga bila je odlična prilika koju je u 8. minuti zapucao Zouma nakon odličnog ubačaja Fabregasa. Tri minute nakon toga s 16 metara dobro je odapeo Didier Drogba, no Handanovič sjajno brani loptu koja je išla u kut.
 
Prvo poluvrijeme za zaborav
 
I to je nekako bilo to od momčadi Josea Mourinha. Maribor se smirio, prebrodio je tremu i potencijalni strah od novog debakla i počeo je igrati svoju igru. Prvih 45 minuta nije nam ponudilo neku nezaboravnu predstavu, međutim, i u tom siromaštvu prigoda, dojma smo da su Slovenci bili konkretniji.
 
Najprije je gorostasni Tavares fantastično povukao s centra, sjurio se prema golu Chelseaja ostavljajući gostujuće braniče iza sebe, no kad je najviše trebalo, baš kad je izašao pred Cecha, ostao je bez snage i super prilika otišla je u nepovrat. Nedugo nakon toga Cechu prijete Sallalich i Ibraimi, ali promjene rezultata nema i bez golova se otišlo na odmor.
 
Suhi list Agima Ibramija europski gol tjedna
 
Nastavak je donio puno bolji i sadržajniji nogomet, a već u prvom pravom napadu Maribor je poveo. I to kako.  Jedna ubačena lopta u kazneni prostor gostiju odbila se nazad, baš u noge Agima Ibraimija. Makedonac ju je primio, pogledao gdje se nalazi Cech i fenomenalnim suhim listom pogodio suprotne rašlje. Bez sumnje, gol kola Lige prvaka.
 

U 60. minuti Luka Zahovič je imao sjajnu, nevjerojatnu priliku za 2:0, no ubačaj Vilera sa samo pet metara, umjesto u gol, poslao je nebu pod oblake. Šteta, jer pitanje je kako bi Chelsea reagirao da je morao hvatati dva razlike, a ovako su već u svojoj prvoj prilici poravnali rezultat.
Igrala se 73. minuta i nakon ubačaja iz kornera John Terry spušta glavom loptu na drugu stativu gdje se nalazi Nemanja Matić i izjednačuje rezultat.
 

Handanovič, Handanovič, Handanovič
 
Taj gol je dao krila engleskoj momčadi, koji su bacili sve u napad, no Handanovič je večeras bio nesavladiv. Ono što je branio Hazardu i Costi fantastično je, no definitivni junak susreta postao je kad je obranio penal Edenu Hazardu u 85. minuti. Belgijanac je sam izborio jedanaesterac natjeravši Mitju Vilera da ga ruši, no očajno je izveo najstrožu kaznu pruživši priliku Handanoviču da večeras postane heroj Maribora.
 

Nakon utakmice, Jose Mourinho bio je pun hvale za domaćina, ali nije skrivao svoje ogorčenje suđenjem (istini za volju, talijanski sudac Daniele Orsato previdio je čist jedanaesterac za Chelsea nakon faula na Oscaru).
 
 
''Igrali smo bolje, posebno u nastavku, no loše prvo poluvrijeme i očajni sudac koštali su nas pobjede. S tim sucem imam repova još iz moje avanture u Italiji, no ne želim ići u tom smjeru. Nismo do kraja bili dobri da bi zaslužili pobjedu protiv odličnog domaćina. Znali smo da je Maribor dobar, da su jaki, da utakmice protiv Celtica, Sportinga i Schalkea nisu bile slučajnost. Ona utakmica od prije dva tjedna u Londonu ne znači ništa. Mi smo tada odmah zabili i oni su se raspali. Večeras je bila jedna sasvim druga priča.  S druge strane, pa vidjeli ste što je večeras radio Handanovič. Bio je fantastičan. Ipak, mislim da je sve bilo u našim rukama i da smo trebali biti bolji u prvih 45 minuta'', rekao je Mourinho nakon utakmice.
 
Sportski direktor Maribora, legenda slovenskog nogometa Zlatko Zahovič, nakon susreta bo je presretan.
 
''Odigrali smo sjajnu utakmicu, mogli smo i pobijediti, ali opet, imali smo na kraju i sreće. No, protiv momčadi kao što je Chelsea moraš i imati sreće ako misliš izvući dobar rezultat. Odigrali smo junačku utakmicu i dokazali smo da ovi naši rezultati nisu slučajnost. Mislio sam do večeras da ova momčad ima neke limite, da ima neku granicu, no od večeras je sve moguće. Tko zna gdje nam je kraj'', izjavio je Zahovič.
 
Nemanja Matić, srpski reprezentativac koji je večeras postigao izjednačujući gol za Chelsea nakon utakmice bio je realan i rekao je da je tih 1:1 sasvim zaslužen rezultat.
 
''Bili smo bolji na početku. Dobro smo ušli u meč odigrali smo dobro prvih 15 minuta i onda smo stali. Zaista ne znam zašto. Čestitke domaćinu na odličnoj igri. Unatoč onih 6:0, znali smo da je to bio njihov loš dan, a pokazali su i dosada u Ligi prvaka koliko su nezgodni. Ovo je bod u gostima, a kako je i Schalke izgubio, ja sam zadovoljan'', rekao je srpski reprezentativac u dresu Bluesa.
 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više