I Baldasar osudio napad na HNS: "Ti huligani ne predstavljaju ni Hajduk ni Split"

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar osudio je jučerašnji napad na izaslanstvo Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) i izbornika Niku Kovača na odmorištu Žiru tijekom njihova puta u Split na sastanak s predstavnicima Hajduka i Gradskog poglavarstva u vezi s organizacijom utakmice protiv Italije koja će se, zbog kazne UEFA-e, igrati na praznom Poljudu 12. lipnja ove godine.

"Žao mi je zbog jučerašnjeg incidenta i snažno osuđujem huliganski napad na izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Niku Kovača i predstavnike HNS-a", ističe Baldasar u priopćenju.

Baldasar poziva na zajedništvo u osudi svakog nasilja nad bilo kime i na odlučno suprotstavljanje huliganizmu na sportskim terenima i izvan njih. Siguran je da je cijeloj javnosti i HNS-u jasno da ti "huligani ne predstavljaju ni navijače Hajduka ni grad Split, koji su oduvijek dostojanstveno zastupali i zastupaju boje svoga kluba i ugled svoga grada".

Splitski gradonačelnik u priopćenju također ističe kako se veseli utakmicama hrvatske reprezentacije na Poljudu na kojem je nacionalna vrsta uvijek dobrodošla.

Pročitajte više