Irski Niko Kovač: Ako izgubimo od Hrvatske, nema nam drugog kruga

BIVŠI kapetan irske reprezentacije Roy Keane, smatra da je Irska spremna za dobar rezultat na ovom natjecanju, a kao preduvjet ističe dobar rezultat u prvoj utakmici (u nedjelju u Poznanju Irci će se suprotstaviti našoj reprezentaciji).

"Bit će teško za Irsku, ali imat će dobar start kao i sve irske momčadi. Najveća utakmica za Irsku je ona protiv Hrvatske. Morat će nešto izvući iz nje jer ako uđete u drugu utakmicu protiv Španjolske bez boda, onda će biti vrlo, vrlo teško", kaže Keane i dodaje:

"Ono što možete primjetiti kod Irske, ono što su napravili na svim velikim turnirima na koje su se kvalifricirali, je da ostvare jedan veliki rezultat. Ali sada moraju ostvariti rezultat protiv Hrvatske. Irska uvijek donosi nešto novo na turnir. Imaju duha, navijače, a to vam daje šanse."

Legendarni Roy svjestan je gdje Irci kaskaju za Španjolskom, Italijom i Hrvatskom:

"Tehnički će zaostajati protiv triju momčadi protiv kojih igraju i imat će mali posjed lopte, ali ako samo nedavno pogledate Chelsea, vidjet ćete da u nogometnim utakmicama posjed lopte nije najveći prioritet. Treba ostati čvrst. Nisu loši u prekidima i to bi mogla biti njihova jedina nada."

Igrača koji bi mogao stvarati razliku Keane vidi u 23-godišnjem krilu Sunderlanda Jamesu McCleanu, koji se nedavno odlučio nastupati za Republiku Irsku umjesto za Sjevernu Irsku u kojoj je rođen:

"On je dobar igrač i dobar je za Irsku. Potrebni su mladi igrači koji se probijaju. Očito je imao poteškoća zbog kritika da ne igra za Sjevernu Irsku, ali donio je odluku. Pod Martinom (O'Neillom, Sunderlandovim menadžerom, op.a.) je uživao igrati, dobio je priliku, i vrijedno je pojačanje. Mogao bi biti iznenađenje za ostale momčadi, jak je momak i može donijeti golove. Ako može prenijeti klupsku formu u reprezentaciju, tada može ući u prvih 11", zaključio je Roy Keane.

Pročitajte više