Katalonci prizivaju povratak protiv Rossonera, ali nitko u povijesti Lige prvaka nije nadoknadio četiri gola

Foto: Screenshot; Sport.es

MARC BARTRA vjeruje u Barcelonino uskrsnuće na Camp Nou.

"Naravno, bit će teško nakon 4:0, ali moramo zaboraviti na taj poraz. Naš stadion je naša utvrda i uz fantastičnu podršku navijača siguran sam da možemo preokrenuti situaciju u svoju korist. Uostalom, ako smo to učinili protiv Milana, zašto ne bismo to ponovili protiv Bayerna?!", rekao je Bartra, koji je objasnio zašto je Barcelona doživjela debakl u Münchenu.:"Jednostavno, nije bio naš dan. Moramo biti pozitivni. Mi smo Barcelona, najbolji klub na svijetu i to moramo pokazati u uzvratu", za kraj je poručio.

Međutim, valja istaknuti kada nikada nitko u povijesti Kupa i Lige prvaka nije prošao dalje kada je prvu utakmicu izgubio s četiri gola razlike. Inače, otkako je ustanovljena Liga prvaka, samo se pet momčadi vratilo nakon poraza od tri razlike u prvom susretu. U sezoni 1993./1994. Linfield je u prvom kolu Lige prvaka svladao Copenhagen s 3:0, da bi u uzvratu Danci slavili s čak 4:0. Četiri godine kasnije, PSG je u drugom kvalifikacijskom kolu s 3:0 izgubio u Bukureštu, da bi sedam dana kasnije Steaua u Parizu stradala s čak 5:0.

U sezoni 1999./2000. Widzew Lodz je u drugom kvalifikacijskom kolu poražen s 4:1 od bugarskog Litexa. Uzvrat je završio identičnim rezultatom, a Poljska momčad dalje se plasirala nakon kaznenih udaraca. Slična se situacija dogodila i 2003. u prvom kvalifikacijskom kolu, kada je Tirana nakon 3:0 poraza u Tbilisiju uzvratila istom mjerom u Albaniji i prošla na penale.  Posljednji slučaj datira iz 2004. godine kada je u četvrtfinalu Lige prvaka Milan na Giuseppe Mazzi pregazio Deportivo La Corunu s čak 4:1. Gotovo svi redom otpisali su španjolsku momčad, a na Riazoru se dogodilo pravo malo čudo. Predvođeni Valeronom i Tristanom Deportivo je slavio s 4:0 i prošao među četiri najbolje momčadi Starog Kontinenta.
 

Pročitajte više