Kladite se pametno uz Index i Betprepare.com: Iz Medveščaka poručuju da neće biti podcjenjivanja

Foto: HINA

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje ili na internacionalnoj verziji betprepare.com.

Medveščak se opasno zahuktao i upisao već treću pobjedu u nizu. U Domu sportova pala je tada vodeća momčad Istočne konferencije i najbolja napadačka ekipa lige, Barys iz Astane. Bila je to odlična utakmica, u kojoj su Medvjedi prikazali možda i najbolju igru ove sezone.Medvjedi su se držali discipline i napravili samo tri isključenja što je bilo izuzetno važno jer je Barys odličan u igri sa igračem više. Obranili su sve tri situacije sa igračem manje, a s druge strane su iskoristili dvije od sedam sa igračem više što se pokazalo presudnim. Po gol su zabili Medvjedi u svakoj od trećina, a presudan trenutak bio je realizacija pet na tri situacije početkom treće trećine kada Medvjedi odlaze na 3-1. Iako je Barys smanjio i do kraja pokušao izjednačiti, Medvjedi su odigrali odličnu obranu na čelu s fantastičnim Brustom na golu koji je obranio 33 od 35 udaraca gostiju za sjajnih 94 posto.

Igra Medvjeda izgleda sve bolje, uigrali su se, specijalne postave izgledaju sve bolje što je rezultiralo pomakom na tablici na sada već sjajno sedmo mjesto Zapadne konferencije, a u ovoj utakmici je velika šansa da se poveća bodovni konto. Powerplay im je skočio na solidnih 22 posto, dok je s druge strane boxplay na također vrlo dobrih 84 posto, napad je na jednoj solidnoj razini, ali sada je važno na toj razini i ostati. "Bilo je jako bitno što smo zabili 5 na 3 jer u posljednje dvije utakmice nismo iskorištavali prilike s dva igrača više. Znali smo što očekivati od Barysa i uspjeli smo ukrotiti njihov napad. Penalty kill nam postaje sve bolji, ali nismo ništa mijenjali u odnosu na prve utakmice, jednostavno se uigravamo i igrači se puno bolje međusobno osjećaju na ledu - kazao je trener Medveščaka, Mark French.Ozlijeđen je i dalje samo Kyle Klubertanz, dok su ostali igrači svi na raspolaganju.

Avtomobilist je lakši protivnik od sve tri prethodne ekipe koje su prošlog tjedna gostovale u Zagrebu. "Ne smijemo niti jednog suparnika gledati drugačije, bez obzira koliko imao pobjeda ili poraza. Protiv svih moramo imati isti pristup, pristup kakav smo imali protiv Barysa i SKA koji su u vrhu lige. Znam da smo prije igrali bolje protiv snažnijih suparnika jer smo bili spremni na to, dok smo protiv slabijih, iako bih rekao da u ligi nema niti jedne slabe momčadi, odigrali nešto lošije. No, mislim da će protiv Automobilista biti puno drugačije i da smo iz proteklih utakmica izvukli pouku. Najvažnije je kako ćemo mentalno pristupiti igri - rekao je napadač Luke Walker.U utakmici protiv Avtomobilista premijeru u Medveščakovom dresu imat će branič Hannu Pikkarainen.

Iako je klub iz Ekaterinburga skroman, nikako nije za podcjenjivanje. Uostalom, jedna od mlađih ekipa u ligi nedavno je usred Moskve dobila snažni Spartak. Glavno obilježje Avtomobilista je solidna obrana, te poprilično loš napad. Prosječno primaju nešto manje golova od Medveščaka, no postižu samo 1,78. U zadnjem su kolu u Minsku protiv slabašnog Dinama izgubili bez zabijenog gola. Uputili su tek 23 udarca, stvorili jako malo pravih prilika za gol. Protivnici su imali 13 pokušaja više te se još jednom istaknuo vratar Jakub Kovar. Čeh je za sada najbolji pojedinac u Avtomobilistu. Protiv Bjelorusa ostvario je 94,4 posto obrana. "Bili smo lošiji u svim segmentima igre. Nismo postigli gol, a tako je nemoguće pobijediti",  kratko je rekao trener Anatoliy Yemelin.

Treba istaknuti da Avtomobilist s igračem više ima uspješnost od samo 5,7 posto u sezoni, ali zato je za sada najdiscipliniranija ekipa lige i uz to ima drugi najbolji penalty killing koji ima uspješnost od 94,7 posto. Znači, vratar im je solidan, obrana također, dok u napadu imaju jako puno problema. U Zagrebu će vjerojatno ponovno biti defanzivno orijentirani te će čekati priliku iz kontranapada. Riječ je o radnoj momčadi bez zvijezda i igrača koji bi individualnom kvalitetom sami mogli riješiti utakmicu.

PROGNOZA:

Medveščak – Avtomobilist, tip: pobjeda Medveščaka

Tri sjajne utakmice Medveščaka kod kuće ponudile su nam idealnu priliku za odigrati na Medvjede kojima dolazi realno slabiji protivnik. Kod kuće je Medveščak dobio velike SKA i Barys u zadnjem kolu, a u između i Ugru koju karakteriziram kao ekipu ranga ili malo bolju od Avtomobilista. Impresionirala je igra Medveščaka u te tri utakmice, igra u svim segmentima se izrazito popravila, moćan napad Barysa limitirali su na dva gola, što sjajnom obranom što sjajnim Brustom na golu i ovih 1.90 ima svoju vrijednost. Gosti dolaze nakon poraza u Minsku kod još jedne dosta skromne ekipe i očito se ne snalaze na gostovanjima kod Zapadnih ekipa. Iz Medveščaka stižu poruke da neće podcjeniti protivnika, da su naučili svoje lekcije, a vjerujem da će tako i biti. Nitko nema takvu pobliku kao Medvjedi, atmosfera u momčadi je trenutno sjajna, forma je na vrhuncu, gost nije jak, kvota je još  uvijek povoljna i pravi je trenutak igrati na pobjedu Medveščaka.

Pročitajte više