Kladite se pametno uz Index i Betprepare.com: U divizijskom derbiju obrane bi morale dominirati

Foto: Guliver Image/Getty Images

Hokej, KHL: Traktor - Magnitogorsk

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje ili na internacionalnoj verziji www.betprepare.com

Traktor je u utorak nastavio igrati u svojem stilu. Obrambeno je još jednom izgledao uvjerljivo, napadački ne baš. Klub iz Chelyabinska u zadnja četiri kola niti jednom nije primio više od jednog pogotka. U tom periodu ukupno su u njegovoj mreži završila tri paka. U posljednjem kolu Sibir su ostavili na nuli. Jedini pogodak na utakmici postigao je branič Dmitry Ryabykin i to iz power playa početkom druge trećine.

Ofanzivno to nije bila uvjerljiva izvedba Traktora. Prikupio je 20 udaraca, od toga 11 u drugoj trećini. U zadnjem periodu gosti su vršili veliki pritisak na njihov gol. Omjer udaraca iznosio je 14-4 u korist Sibira, ali još jednom se iskazao vratar Michael Garnett. Obranio je svih 27 udaraca. U protekla četiri kola, u kojima Traktor bilježi pobjede, niti jednom se nije  spustio ispod 94 posto obrana.

Trener Valery Belousov nakon susreta izrazio je nezadovoljstvo igrom napada, a na pitanje zašto već drugu utakmicu zaredom ne koristi usluge ofanzivnog beka Renata Mamsheva kazao je da jednostavno nije zadovoljan njegovom igrom. Bekovska linija Traktora nije previše uvjerljivo ušla u sezonu, ali primjetno je da se stabilizirala i izgleda sve čvršće.

„Mislim da ćemo protiv Magnitogorska biti potpuno spremni. Imamo dan odmora, analizirat ćemo pogreške te u susret ući maksimalno koncentrirano i borbeno“, rekao je napadač Mikhail Mokin.
Traktor je i dalje bez ponajboljeg napadača Evgenyja Kuznetsova koji se oporavlja od operacije ramena. Sigurno je da bi im dobro došao u okršaju protiv divizijskih rivala iz Magnitogorska. Obično su njihove međusobne utakmice izrazito borbene. Od proteklih osam ogleda samo jednom je bilo postignuto više od pet golova (6), a lani u prvenstvu niti jednom.

Gosti su po prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva po dosta toga slični Traktoru. Malo su lošije ušli u sezonu, posebno u defanzivnom segmentu, ali primjetno je da su znatno podigli formu u prošlim kolima. Kao i Traktor povezali su četiri pobjede i u tom razdoblju ukupno primili pet golova. U zadnja dva ogleda protivnike su limitirali na po jedan pogodak. U nedjelju su u mrežu Amura ubacili šest pakova. Iskoristili su tri od osam power play prilike.
„Tranzicija iz obrane u napad bila je solidna. Opet, svjesni smo da je protivnik bio umoran nakon velikog broja utakmica u gostima zaredom. Ne samo fizički, nego i mentalno. Mi smo bili brzi i spremni“, kazao je trener Mike Keenan.

Obrana Amura i Traktora teško se mogu uspoređivati. Osim toga, Traktor ima drugi najbolji penalty killing u ligi (96,7 posto) što će otežati posao Magnitogorsku . Dok domaćini imaju na golu sjajnog Garnetta, gosti se mogu uzdati u sve bolju formu Vasilyja Koshechkina. Lani je bio najbolji vratar KHL-a, a u zadnjem kolu je ostvario 96,7 posto obrana. Utakmicu ranije 95 posto. Nije slučajno da se pobjednički niz Magnitke poklopio s njegovim sve boljim izvedbama.
Kod gostiju upitan je nastup braniča Viktora Antipina, kao i napadača Pavela Zdunova.

Prognoza:

Traktor Čelyabinsk - Magnitogorsk

Zbroj golova 5 tip: manje

U odnosu na prvih nekoliko kola, i Traktor i Magnitogorsk značajno su poboljšali igru u obrani. Djeluje to znatno uigranije i čvršće, baš prema očekivanjima uoči sezone s obzirom na igrački kadar i defanzivno orijentirane trenere. Traktor je od povratka u svoju dvoranu u četiri utakmice ukupno primio samo tri pogotka. U prošlom kolu ostavio je Sibir na nuli. U napadu nije toliko dominantan, dijelom i zbog ozljede glavnog napadača Kuznetsova. Vratar Michael Garnett u tom periodu ne spušta se ispod 94 posto obrana. Na istom postotku u zadnje vrijeme je još jedan sjajni vratar, onaj Magnitgorska Koshechkin. Gosti su tako u posljednja četiri kola ukupno primili pet golova. U zadnjem kolu Amuru su doduše postigli 6, a kolo prije Admiralu 4, no obrane tih ekipa ne mogu se uspoređivati s onom Traktora. Uz to treba napomenuti da su i Amur i Admiral bili na dugačkim gostujućim turnejama što je itekako išlo na ruku Magnitogorsku. Protiv Traktora igraju divizijski derbi koji je obično borbeno nastrojen. Od zadnjih osam njihovih ogleda samo jednom je bila prebačena granica od 5 golova (u pripremnoj utakmici).

Pročitajte više