Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Colorado će nastaviti s domaćim pobjedama

Foto: AFP

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Colorado je i u trećoj domaćoj utakmici ove sezone upisao pobjedu pa samim time i ostao savršen na domaćem ledu i sigurno će im dodatni motiv biti produljenje tog niza pobjeda. Posljednja žrtva im je bio Edmonton kojeg su svladali upravo na domaćem ledu i tako im se osvetili za poraz sa početka sezone i pokazali kako ono nije bilo pravo stanje stvari. Sasvim zasluženo slavio je Colorado jer je nadigrao Oilerse u svakom segmentu igre i to je potvrda buđenja Colorada u posljednje vrijeme gdje su nanizali nekoliko sjajnih rezultata, ali i igara. Preokrenuli su početni zaostatak pa su tako tek u drugoj trećini došli do prednosti koju više nisu ispuštali, ali daleko od toga da i u rezultatskom minusu nisu dominirali. Čak 16 udaraca više imao je Colorado i sasvim zasluženo slavim. Odlično im je djelovao penalty kiling i svih 6 puta su ubili igrača manje što je segment kojeg su također u posljednje vrijeme dosta popravili uz naravno vratara Varlamova koji im daje dodatnu sigurnost.

"Da budeš konkurentan u ovoj ligi jednostavno moraš dobivati domaće utakmice i bez toga nema ništa. Dobro smo krenuli i zadovoljan sam, ali još je dug put pred nama no skrenut ćemo s njega ako budemo prosipali domaće bodove,"govori trener Joe Sacco. Sve dobre igre u posljednjim kolima došle su u odsustvu mladog kapetana Landeskoga koji nije nastupio o prošloj utakmici zbog ozljede i nema određenog vremena njegovog povratka no to vrlo vjerojatno neće biti u ovoj utakmici dok su uz njega ozlijeđeni još i Downie kojem je otpala sezona i Jones te Wilson koji je dobar branič te će njihovi izostanci sigurno stvoriti probleme treneru Saccu.

Dallas se u trećoj ovosezonskoj utakmici protiv Phoenixa ipak nije i treći put uspio izvući. Ponovno su bili nadigrani, kao i svaki put ove sezone uostalom, te su zasluženo izgubili sa
2:0. Uspjeli su se nekako održati do sredine drugog perioda kada su prvi put pali pogotkom Johnsona, a točku na i stavio je Boedker zabivši powerplay gol. Starsi mogu biti sretni što nisu izgubili i većom razlikom, naime, dozvolili su protivniku čak sedam powerplay situacija, dok su s druge strane oni samo jednom bili u prilici zaigrati s igračem više. "Ako gledamo igru 5 na 5, šutevi su bili samo 21-17 za Coyotese. Imali su igrača više čak 14 minuta i 40 sekundi i to je ono što je napravilo razliku, jer to je stvarno puno vremena",  rekao je trener Dallasa Glen Gulutzan. U momčadi Starsa neće biti dvojice napadača, Raya Whitneya te Dereka Roya. Whitney je zbog ozljede propustio i prošlu utakmicu, a kako je ove sezone on upisao najviše bodova od svih Starsa (6, 2 gola + 4 asistencije), to bi mogao biti znatan problem.

Prognoza:

Ishod bez neodlučenog tip: 1

Dallas Starsi u prošloj se utakmici nisu uspjeli izvući i po treći put. Ponovno su uvjerljivo nadpucani (34-17 za Phoenix) i teško da su uz tako malo šuteva mogli nešto više. Trener Gulutzan se pravda ili bolje reći tješi kako ustvari i nije bilo toliko strašno, jer su u situaciji 5 na 5 šutevi bili samo 21-17. No realno, Phoenix je i ako se to uzme u obzir opet bio bolji, a na kraju krajeva, nisu te kaznene minute bile poklonjene Coyotesima već su Starsi bili prisiljeni sami raditi te prekršaje. Napadačka igra im je veliki problem, u svakoj utakmici do sada protivnik je imao više šuteva od njih, i to uglavnom puno više. Ove sam sezone imao priliku gledati cijele utakmice od svih momčadi lige i to u jako puno navrata, i mogu reći da sam od Starsa vidio uvjerljivo najmanje. Čak i ekipe koje su trenutno lošije plasirane od njih zapravo igraju znatno bolje. Sve tri pobjede koje su Starsi ostvarili bile su samo zahvaljujući golmanu Kariju Lehtonenu.

Jedino dobro kod njih je to što u napadu imaju stare lisce Jagra i Whitneya kojima ne treba puno šansi da zabiju, no u sljedećih mjesec dana nema Whitneya koji trenutno ima najbolji učinak od svih igrača u momčadi te će ionako očajnom napadu Starsa to biti velik udarac. Whitneya nije bilo ni u prošloj utakmici, a završilo se tako kako se završilo - 0 golova, samo 17 udaraca. Colorado zasad igra u skladu s očekivanjima ove sezone, što trebaju dobiti, to i dobiju. Kod kuće imaju tri pobjede iz tri utakmice, trenutno su u nizu od dvije pobjede, a sada im slijede još tri domaćinstva što im je odlična prilika da poprave plasman i probiju se u top 8 konferencije. Ne vjerujem kako bi im ovako loši Starsi koji su k tome bez Whitneya mogli stvoriti ikakve probleme (a uz njega nedostaje i Roy). Istina, i Avsi imaju neke izostanke, no već su pokazali da se mogu snaći i bez tih igrača. Ipak, neću se odlučiti za lov na kvotu pa igrati pobjedu u regularnom vremenu, pa čak niti nakon produžetka. Eventualni produžetak značio bi da golman Lehtonen ima svoj dan zbog čega nakon isteka regularnog vremena dajem Starsima prednost, te mi se ovo čini nekako najlogičnije jer Dallas stvarno teško može do pobjede u regularnom vremenu.

Pročitajte više