Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Revijalna utakmica u Zlatym Moravcama

Foto: Getty Images

Svakodnevno pratite analize i kladite se pametno uz Dvoznak.com.

ČETIRI kola čekali su nogometaši ViON-a na prvu domaću proljetnu pobjedu. A kad su je napokon dočekali i u sredini prošloga tjedna pobijedili Žilinu, ona im je bila dovoljna da teoretski osiguraju ostanak u ligi. Nakon fantastičnog prvog dijela sezone taj se cilj čini podosta skromnim, jer su na kraju jeseni bili drugi i borili se sa Slovanom za naslov, ali
katastrofalno proljeće umalo ih je stajalo prvoligaškoga statusa. No, nakon samo jednoga boda u prvih šest kola drugoga dijela, malo su se trgnuli u posljednje vrijeme te u zadnjih mjesec dana od mogućih 15 ulovili sedam bodova.


Spas im je, kao i mnogo puta ove sezone, donio napadač Hodek, koji je Žilini zabio oba
pogotka i tako istaknuo kandidaturu za prvoga strijelca lige jer ispred njega je sa tri gola viška samo Depetris, ali on više ne igra za Trenčin pa je taj cilj dostižan. ViON praktički i nema za što igrati u zadnje tri utakmice, najbolje što mogu jest osvojiti četvrto mjesto, ali to je već u rangu teorije jer im Košice bježe osam bodova pa bi do kraja morali sve dobiti, a Košičani sve izgubiti da bi se to ostvarilo. Unatoč manjku motiva, novi slovački prvak Slovan dovoljan je poticaj da momčad ipak ne bude u potpunosti opuštena i nezainteresirana.

"Želimo ponovo pružiti dobru igru. Vjerujem da će Slovan doći pogledati dosta ljudi i da će vidjeti kvalitetan nogomet“, ističe trener Jarabek.

Jedan od onih koji ima veliki motiv jest i spomenuti strijelac Hodek.

"Stići Depetrisa nije nerealno, ali neće biti jednostavno jer nas do kraja prvenstva čekaju
najkvalitetnije momčadi Corgon lige. Napravit ću sve da budem prvi strijelac, ali ako ne
uspijem, neće se svijet srušiti“, kaže Hodek u čijoj bi momčadi trebao nedostajati samo lijevi bočni Chren.


Slovan je imao dvije meč lopte da osvoji naslov prvaka. Propustio je obje, no treću nije ni dočekao. Drugi su, točnije Ružomberok, odradili posao za njega. Jučerašnjim porazom Senice kod Ruže bratislavsku momčad ni teoretski više nitko ne može prestići i u vitrine je spremljen rekordni sedmi naslov slovačkoga prvaka. Još dok titula, a samim tim i dvostruka kruna, nije bila potvrđena, kapetan i motor u veznom redu Žofčak izjavio je:

"Vjerujem da ćemo zaigrati kako priliči prvaku i da ćemo iskoristiti ovu šansu da uzmemo
naslov. ViON nas je jesenas iznenadio kod kuće, ali ovaj put se to ne smije ponoviti.“

U biti smije, jer kao što smo rekli, Slovanu ova utakmica sad više ne znači ništa, ali suludo je očekivati da će Bratislavčani ući posve opušteno u susret, u smislu da ih nije briga za rezultat.

"Ispunili smo ciljeve postavljene uoči početka sezone, ali tu naš rad ne prestaje. Uspjesi su obvezujući i ja želim nastaviti s osvajanjem trofeja. Kao prvo, do kraja lige su nam ostale tri utakmice i želimo ih odigrati onako kako priliči Slovanu. Ima stvari koje treba poboljšati i na tome ćemo raditi. To je moja filozofija. Svi mi, igrači, funkcionari, ja sam, moramo zapeti još više nego dosad“, istaknuo je trener Slovak, a on bi danas na raspolaganju trebao imati cijeli kadar.

Iako im je roster tanak, domaći ViON voli igrati tehnički i atraktivan nogomet, što može samo odgovarati Slovanu jer i sami prakticiraju takvu igru pa se, posebice zbog toga što utakmica ne nosi ništa, može očekivati susret bez previše kalkulacija. Susret za nogometne gurmane.

Hoće li to biti popraćeno i pogocima, ostaje za vidjeti...

Prognoza:

Z. Moravce – Slovan Bratislava, tip: više od 2,5 gola

Ovo bi po svim pravilima sporta trebalo ići iznad 2.5 gola. Obje momčadi u susret ulaze
rasterećeno, bez pravog rezultatskog imperativa, a kad je tako, onda vrlo često obrane budu gurnute u drugi plan. Kao što sam rekao i u najavi, ViON nije tip bunkeraške i ziheraške momčadi koja bi se zatvorila i čekala svoju priliku, vole igrati lijepo, kombinatorno, bez previše grubosti i agresivnosti u igri, a to Slovanu odgovara. Bratislavska momčad znala se mučiti protiv sastava koji su igrali ultraobrambeno, ali to danas ne bi trebao biti slučaj tako da bi se Slovan mogao razmahati u ofenzivnom dijelu igre. ViON-a čak i situacija tjera da igra otvorenije, njihov prvi napadač Hodek lovi titulu prvoga strijelca i nema sumnje da će momčad, u nedostatku drugoga motiva, imati za cilj pomoći svom suigraču da to i ostvari. ViON je zadnje tri utakmice išao iznad ove margine, a Slovan tri od zadnje četiri. I međusobni susreti su na strani ove oklade. Ove sezone sva tri su otišla preko 2.5 gola (5, 5, 4), a iznad je bio i zadnji dvoboj u prošloj sezoni kad je bilo 3:0 za Slovan. Zbog svega nabrojanog ovaj koeficijent ima i te kakav value.

Pročitajte više