Kovač ljut, kritizirao igrače i navijače! "Nekima nije mjesto na stadionu"

Foto: Hina

OŠTAR je bio izbornik Niko Kovač nakon remija u pripremoj utakmici sa Švicarskom u St. Gallenu (2:2). Hrvatska je odigrala očajno poluvrijeme bez glavnih igrača, i vrlo dobro drugo, nakon izbornikovih korekcija. Kovač nije krio nezadovoljstvo i vrlo jednostavno je objasnio:

"Ogirali smo prvo poluvrijeme bez želje, strasti, agresivnosti, a u drugom smo pokazali pravo lice. Vidjeli ste tko je igrao u prvom, a tko u drugom dijelu", otvoreno je bio izbornik koji je s klupe dizao Mandžukića, Modrića, Eduarda, Schildenfelda... 

"Kada primite dva gola, teško možete pobijediti. Nisam zadovoljan igrom u obrani", priznao je.

"Stalno su nas stizali i pritiskali. To nije to"

"Prvih 45 minuta smo igrali presporo, previše u širinu i zato su nas Švicarci zatvarali. U nastavku smo igrali brže i odmah se vidio rezultat. Imali smo samo tri dana priprema tijekom kojih gotovo da uopće nismo trenirali. Tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo morat ćemo dosta poraditi na uigravanju", nastavio je Kovač analizu i pohvalio Maleša i Suašića...

"No, nije stvar pojedinca, gdje su bili neki drugi... Stalno su nas stiskali i stizali u prvom dijelu. To nije bilo to. No, Švicarska je na visokom nivou i drago mi je da smo odigrali na kraju ipak dostojan susret"

Izbornika je razočarao i dio navijača. Hrvatska je igrala u domaćoj atmosferi pred gotovo deset tisuća svojih pristaša, no na momente pod dimnom zavjesom. 

Olić se grubo našalio kada je priznao: "Kazali smo Šukeru da bismo prijateljske utakmice trebali igrati ovdje", dok je Kovač gvoreći o atmosferi bio puno stroži:

"Iskoristit ću priliku i ispričati se domaćinu na ponašanju nekih takozvanih navijača. Njima nije mjesto na stadionu. Malo ih je, ali bacaju lošu sliku na sve nas".

>>> OLIĆ: Kakva šteta što Drmić igra za Švicarsku

Pročitajte više