Kovač strahuje od Messija i Teveza, ali i od igrača koji se žele dokazati Tati

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOK JE Niko Kovač na megdan strašnim Argentincima poslao B momčad, a oni najbolji se u miru Zagreba pripremaju za kvalifikacijski meč s Italijom 16 studenog, Argentinski izbornik Gerardo Martino u London je došao s najjačom postavom te je izjavio na presici da ni najmanje ne zanima sastav u kojem će zaigrati Hrvatska.
 
Nema odmora za Messija
 
''Mi uvijek gledamo sebe. Uopće me ne zanima sastav Hrvatske. Ova utakmica, kao i ona protiv Portugala, bit će nam dobra za uigravanje'', rekao je bivši trener Barcelone, koji je potvrdio da će u prvom sastavu biti i Lionel Messi, unatoč činjenici da je jedan od najboljih nogometaša svih vremena ove sezone odmarao samo 25 minuta.
 
''Messi će ovaj put igrati na desnom krilu jer imamo previše klasičnih napadača. Tu su Agüero, Tevez i Higuain i logično je da Messi ide na krilo. No, iako imamo zaista puno sjajnih napadača, teško da će se ova četvorica naći zajedno na terenu. Bilo bi to ipak preotvoreno'', izjavio je Martino.
Nakon pune tri godine u reprezentaciju se vratio Carlos Tevez, a Martino je rekao kako je oduševljen tom činjenicom te da smatra da je Tevezu ionako oduvijek bilo mjesto u reprezentaciji:
 
Povratak Teveza poboljšao atmosferu u reprezentaciji
 
''Tako mi je drago vidjeti ga nasmijanog. Želim da takav stav imaju svi naši igrači. Tevez je jedan od najboljih igrača Juventusa i talijanske lige. Normalno da je ovdje s nama'', rekao je Martino, jasno davši do znanja da upravo Teveza možemo očekivati u vrhu Argentinskog napada, dok će s lijeve strane argentinskog napada jurišati Di Maria, a paniku s desne praviti Messi.
 
Na posljednjim treninzima Martino je uigravao 4-3-3 formaciju, a protiv Hrvatske bi od samog početka trebali istrčati: Romero; Zabaleta, Demichelis, Fazio, Ansaldi; Mascherano, Biglia, Lamela, Di María; Messi, Tevez.
 
Vratar kojeg je Subašić "otjerao" iz Monaca
 
Na argentinskim vratima stajat će Sergio Romero, od ovog ljeta igrač Sampdorije te golman koji je morao promijeniti klub zbog Danijela Subašića. Iako je ovo ljeto u Brazilu branio sjajno, hrvatski čuvar mreže bio je prejaka konkurencija za Argentinca i ovaj je odlučio zamijeniti dres Monaca onim iz Sampdorije.
 
Prvih je šest kola Romero bio na klupi kluba iz Genove, no od meča Cagliarijem ustalio se na vratima. Od tog trenutka je nezamjenjiv i do sada je skupio 429 minuta za pet susreta u Serie A. U posljednjem kolu je primio dva gola u 2:2 remiju s Milanom.
 
U obrani krajnje desno igrat će Pablo Zabaleta. Igrač Cityja je ove sezone za klub s Etihada u svim natjecanjima odigrao deset susreta i sakupio 876 minuta. U posljednjem meču u Ligi prvaka i domaćem porazu 1:2 protiv CSKA odigrao je cijeli susret, dok je posljednji premierligaški dvoboj protiv QPR-a odgledao s klupe.
 
Ansaldi i Fazio najmanje zvučni članovi argentinske ekipe
 
Lijevog beka bi trebao igrati Atleticov Cristian Ansaldi. Premda Ansaldi i nema neko povjerenje Diega Simeonea koji mu je ove sezone poklonio povjerenje u samo osam susreta u kojima je skupio 605 minuta, očito je da je za Martina itekako važan kotačić u igri argentinske reprezentacije.
 
U sredini obrane trebali bi stajati Martin Demichelis i Federico Fazio. Iskusni Demichelis, premda s već 33 na leđima i dalje je nezamjenjiv osigurač Cityjeve momčadi i ove sezone je za momčad Manuela Pellegrinija odigrao 13 susreta.
 
Federico Fazio prvi put je za Argentinu zaigrao još 2011., no od tada je skupio samo dva nastupa za nacionalnu vrstu. Ipak, igraču Tottenhama Martino vjeruje i za očekivati je da će baš on stajati pokraj Demichelisa u srcu argentinske obrane.
 
Još od 2003 kad je debitirao kod Marcela Bielse, Javier Mascherano nezamjenjiv je igrač kod bilo kojeg izbornika. Do sada je ovaj sjajni igrač Barcelone skupio čak 103 nastupa za Argentinu, a i Lus Enrique mu vjeruje u Barcelonu. Ove sezone je odigrao 11 utakmica za momčad iz Katalonije.
 
Od Lamele se očekuje još više
 
Lucas Bigla, defenzivni vezni Lazija, trebao bi biti igrač koji će uz Mascherana obaviti ''najprljaviji'' posao u veznoj liniji. Martino mu vjeruje, a da je riječ o kvalitetnom i pouzdanom igraču, dokazuje i činjenica da je u sastavu Lazija nezamjenjiv ove sezone.
 
Još jedan igrač Tottenhama bi trebao započeti susret s Hrvatskom, a riječ je o odličnom veznjaku Eriku Lameli. Lamela je ove sezone odigrao 17 susreta za Spurse i zabio je tri gola.
 
Ubojiti napadački tercet
 
Nakon što je lani bio jedan od najvažnijih igrača Reala i jedan od najzaslužnijih za Decimu, Angel di Maria ovo je ljeto Madrid zamijenio Manchesterom. Premda se očekivalo da će u Unitedu pod Van Gaalom nastaviti tamo gdje je stao s Ancelottijem, i on se nekako uklopio u sivu sliku Crvenih vragova ove sezone. Samo tri gola i ne baš uvjerljiva igra, puno su premalo za ogromna očekivanja s kojima je ovaj sjajni Argentinac ispraćen na Otok. Ipak, riječ je o fantastičnom igraču i njegova uloga u ovoj reprezentaciji je ključna.
 
Po desnoj strani argentinskog napada ovaj put će prema zamislima Martina operirati Leo Messi. Premda se očekivalo da će veličanstveni Argentinac biti pošteđen ove utakmice zbog umora, izbornik Argentine nije tako mislio i jedan od najboljih nogometaša svih vremena predstavljat će najveću opasnost po reprezentaciju protiv koje je postigao prvi gol u argentinskog dresu prije punih osam godina.
 
I na kraju povratnik u reprezentaciju nakon tri godine, Carlos Tevez. Tevez igra ove sezone fantastično. U 14 susreta u dresu Juventusa zabio je deset golova, a posebno je bio dojmljiv gol u stilu Maradone kojeg je zabio Parmi ovaj vikend.

Pročitajte više