Lakersi ne tankiraju: Detroit pao u Los Angelesu za petu ovosezonsku pobjedu "Jezeraša"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LOS ANGELES LAKERSI svladali su Detroit Pistonse sa 114:99 u Staples Centeru. Iako se očekivalo da će Lakersi bez Bryanta tankirati ove sezone i loviti jedan od prvih pickova na sljedećem draftu, koji će biti najjači u posljednjih deset godina, izgleda da "Jezeraši" ipak love doigravanje.

Drugi najtrofejniji klub u povijesti lige do pete pobjede u 12. utakmici predvodio je Jordan Hill s 24 poena i 17 skokova, što mu je najviše u karijeri. Veliku pomoć imao je i od Jodieja Meeksa i Nicka Younga koji su Pistonsima utrpali po 19 poena. Najefikasniji u poraženoj momčadi bio je Brandon Jennings s 23 poena, ali iz čak 22 šuta.

Memphis je slavio protiv Sacramenta s 97:86. Sedmi poraz u osmoj utakmici zaredom Kingsima su nanijeli Zach Randolph s 22 poena, te Marc Gasol i Mike Conley s po 19 poena. Najbolji košarkaš Sacramenta bio je veteran Travis Outlaw s 18 postignutih poena.

Rudy Gay postigao je svoj šesti koš u posljednjih deset sekundi u posljednje četiri sezone kojima je odveo svoju momčad do produžetka ili pobjede, te je tako prestigao Carmela Anthonyja koji je to uspio pet puta. Ovaj put njegov Toronto je nakon produžetka poražen od Portlanda sa 118:110. Blazerse su do osme pobjede u desetoj utakmici predvodili Damian Lillard i LaMarcus Aldridge s po 25 poena. Gay je utakmicu završio s 30 poena.

Pročitajte više