LeBron James kao Karl Malone! "Mogu biti prvi strijelac NBA lige, ali ne želim!"

Foto: AFP

LAKERSI nastavljaju s pobjedama. Bryant i društvo slavili su kod Golden Statea 118:115 nakon produžetaka. Upravo ih je Kobe propustio dovesti do pobjede u regularnom dijelu, kada je promašio sa sirenom. Imali su minus 14 u posljednjoj četvrtini i nimalo lagan posao. Upisali su četvrtu pobjedu u nizu, ali i dalje imaju negativan omjer (13:14). 

U ekipu se vratio Steve Nash nakon dva mjeseca. Ubacio je 12 poena i podijelio devet asista. Bryant je, naravno, bio prvo ime s 34 poena, 10 skokova i pet asistencija. World Peace pratio ga je s važnim pogocima u finišu. Zaustavio se na 20 koševa.

Miami je kod kuće svladao Utah. LeBron James upisao je, standardno, 30 poena i dodao devet skokova te sedam asistencija. Ove sezone James ubacuje najmanje 20 koševa po utakmici. Nitko nema takav niz još od 1990. i Karla Malonea.

"Kada bih htio, mogao bih postati najbolji strijelac NBA  lige. No, to mojoj momčadi ne treba. Mi igramo momčadsku košarku i ja sam koncentriran na svoje obveze. Obrana i brza tranzicija, a ne broj koševa", rekao je James za ESPN.

Chicago je nakon sjajne pobjede u New Yorku izgubio od Atlante, 92:75. Iako imaju jednu od najboljih obrana lige, u drugoj dionici primili su čak 36 koševa. Bio je to kraj za Chicago. Treću utakmicu u nizu slavio je Houston i to uvjerljivo protiv Memphisa, 121:96. James Harden i Jeremy Lin igrali su praktički sami. Harden je ubacio 31 koš, a Lin 15. Charlotte je poražen u 15. utakmici nizu, ovaj put kod Denvera. Tužni su i u New Orleansu, gdje za pobjedu na znaju već 11 utakmica. 

Pročitajte više