Legenda Hajduka oduševljena Modrićem: Da ga Mourinho nije uveo u igru, Real bi ispao

Foto: AFP

"JUVENTUS sigurno ide dalje, a Valencija može iznenaditi", poručio je legendarni igrač Hajduka Zlatko Vujović uoči uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka.

Nakon deset godina u Hajduku, za koji je odigrao 240 utakmica i postigao 121 gol, Vujović se 'otisnuo' u Francusku, gdje je branio boje Nice, Sochauxa, Cannesa, Bordeauxa, ali i PSG-a, koji večeras protiv Valencije traži četvrtfinale Lige prvaka. Parižani iz prvog dvoboja nose prednost 2:1, ali večeras će igrati bez najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, koji je u prvom dvoboju zaradio crveni karton.
 

"Zna se što njima znači Ibrahimović, od kad je on došao to je sasvim druga ekipa. Ali, treba reći da je napravio i par stvari koje nisu dobre za njega i klub", rekao je Vujović, koji smatra da Valencija neće pasti bez borbe.
 
"Rezultat je ogromna prednost Parižana, ali ne mislim da je gotovo. Večeras će Valencija tražiti svoju šansu, igrati otvoreno, večeras se ne mogu braniti nego moraju ići na pobjedu", istaknuo je Vujović.

Nekadašnji igrač PSG-a vjeruje u kvalitetu francuske momčadi, ali smatra da i španjolska momčad ima svoje šanse.
 
"Očekujem dobru utakmicu, moguće je da gosti slave i prođu dalje", kaže Vujović.

"Škoti će se boriti za svoju čast"

Drugi dvoboj večeri ne nosi toliku neizvjesnost, Juventus na svom stadionu brani 3:0 prednost protiv Celtica, pa Vujović ne očekuje iznenađenje u Italiji.
 
"Teško, iako je rezultat iz prve utakmice previsok. Juventus se dosta branio, ali i iskoristio svaku priliku. Škoti su Škoti, oni neće odustati i borit će se za svoj klub i za svoju čast. Mislim da je kvaliteta na strani Juventusa, a i veliki rezultat iz prve utakmice. Mislim da u tom dvoboju neće biti iznenađenja, Juventus sigurno ide dalje", naglašava Vujović.

 
Igrač koji je nekada oduševljavao brzinom osvrnuo se i na skori maksimirski dvoboj Hrvatske i Srbije, u kvalifikacijama za Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
 
"Većina igrača igra u jako dobroj formi, počevši od Mandžukića koji je najveće iznenađenje, ne samo za nas u Hrvatskoj, nitko nije očekivao da će se tako nametnuti. Neki igrači jesu u maloj krizi, ali oni bi svi htjeli igrati protiv Srbije", kazao je Vujović.

"Hrvatska je veliki favorit protiv Srbije"

Istaknuo je i kako su "Vatreni" svjesni važnosti tog dvoboja, a posebno je pohvalio sinoćnju partiju Luke Modrića u pobjedi Reala protiv Manchester Uniteda.
 
"Razveselio sam se kao nikad u životu kad je ušao Luka. Ne trebamo govoriti o njegovoj kvaliteti, ali što je napravio, treba mu skinuti kapu. Ne gledam ja samo taj gol, i kako je 'prevario' obrambenog igrača, kad je ušao, uzeo je 'palicu' u svoje ruke i sve je od njega krenulo. Da ga Mourinho nije uveo u igru, Real ne bi prošao, bez obzira na grešku suca koji je prestrogo dao crveni karton Naniju. Svi naši igrači znaju što ih čeka, spremni dočekuju Srbiju. Čak i ako nisu u formi, svi će dati sve od sebe", smatra Vujović te dodaje kako je Hrvatska veliki favorit u tvom dvoboju.

Pročitajte više