Lovren mlađi odveo Hrvatsku u četvrtfinale U17 Eura!

Foto: HNS

HRVATSKI KADETI u 2. kola skupine na EP-u pobijedili su Austriju 1:0 i tako kolo prije kraja u grupi osigurali četvrtfinale.

Jedini gol na utakmici u Sozopolu postigao je Davor Lovren u 52. minuti. Mladi Dinamove ofenzivac brat je puno poznatijeg Liverpoolovog braniča Dejana.

Brekalo je nakon odličnog prodora dodao Đuraseku, ali austrijski golman brani njegov udarac.  Lovren ipak kupi odbijanac i postiže vrijedan gol.

Hrvatska je imala su još dvije prilike za gol, ali austrijski golman Ehmann obranio je Soldin udarac u38. minuti, a Brekalo u 60. minuti nije pogodio bio.

U drugom susretu 2. kola ove skupine od 14 sati sastaju se domaćin Bugarska i Španjolska.

Sastav Hrvatske protiv Austrije:

Šemper, Hudećek, Sosa, Erlić, Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek, Moro, Lovren, Majić.

U 1. kolu Izabranici Darija Bašića u prvom su kolu pred 10 tisuća domaćih navijača srušili Bugarsku golovima Matka Babića i Adriana Blečića. U drugoj utakmici 1. kola, Španjolska i Austrija remizirale su 1:1.

To je značilo da je Hrvatska nakon prvog kola bila na prvom mjestu u skupini i da joj je pobjeda u 2. kolu jamčila prolazak prije kraja natjecanja po grupama, odnosno utakmice sa Španjolskom, što se i dogodilo današnjom pobjedom. U posljednjem susretu u skupini Hrvatska u utorak od 16 sati igra sa Španjolskom u Slivenu.

Hrvatska je vodeća u skupini sa šest bodova, Španjolska i Austrija imaju po jedan, a Bugarska je bez bodova.

Na EP-u 16 reprezentacija igra u četiri skupine. U četvrtfinale se plasiraju po dvije najbolje iz svake skupine, a u četvrtfinalu se skupina A, u kojoj je Hrvatska, križa sa skupinom B u kojoj su Češka, Njemačka, Belgija i Slovenija.

U 1. kolu Češka je s 1:0 pobijedila Sloveniju, a Njemačka 2:0 Belgiju.

Pročitajte više