Lučić: Wimbledon je vrh svega u tenisu, baš volim taj turnir

IAKO je Mirjana Lučić napunila 30 godina i na WTA ljestvici zauzima tek 129. mjesto, novinarima u Wimbledonu još uvijek je zanimljiva.

Kroničari najprestižnijeg svjetskog turnira još pamte fantastičan nastup Mikice iz 1999. godine, kada je na putu do polufinala pobijedila i Moniku Seleš. U polufinalu je dobila prvi set protiv Steffi Graf, ali je ipak izgubila u tri seta.

Iako je nakon toga dobila još samo jedan meč u glavnom ždrijebu, naša tenisačica kaže da se na travi u All England Clubu najugodnije osjeća.

"Naprosto volim Wimbledon. To je prekrasan turnir i najvažniji na Touru. Mislim, Wimbledon je vrh svega u tenisu, tako da sam uvijek uzbuđena kada se vratim ovdje", izjavila je bivša Makaranka.

Glavni ždrijeb je ove godine izborila kroz kvalifikacije. U odlučujućem, 3. kolu kvalifikacija, naša igračica pobijedila je 24-godišnju Nizozemku Bibiane Schoofs, 146. na svijetu, 7:5, 6:4. Nakon pobjede čuo se njezin vrisak radosti…

"Da, radosti, olakšanja, svega. Bila sam odmah ispod crte i umalo nisam morala ni igrati kvalifikacije. Kada sam shvatila da nisam izravno u glavnom turniru, to sam prihvatila kao izazov, ali i kao stvarno dobru pripremu za turnir. Igrala sam stvarno protiv dobrih igračica, ne samo protiv Schoofs već i protiv Gisele Dulko u 2. kolu. Bibiane Schoofs je igrala uistinu odlično u prvom setu, čak nisam imala osjećaj da sam ja bila loša. Bila sam baš sretna kada sam spasila tri set-lopte u prvom setu, pa sam uspjela pobijediti u dva seta", rezimirala je Mirjana Lučić.

Pročitajte više