Mandžo, Srna i društvo zagrijali navijače u Osijeku stolnim nogometom

Foto: Hina

REPREZENTACIJA je avionom iz Graza stigla u Osijek, gdje sutra igra prvu pripremnu utakmicu za SP protiv ekipe Malija (16 sati). Niko Kovač odvagnut će u naredna 24 sata sve dileme i nakon utakmice izrecitirati konačni popis putnika za SP. Ozljede su mu prilično suzile izbor. Otpali su Iličević, Maleš, Strinić i Kranjčar, a na ledu je i Badelj, o čijem stanju će se više znati sutra. Pretrage su pokazale da je riječ o rupturi mišića, ali izbornik je rekao da će nakon utakmice s Malijem otkriti vodi li ga u Brazil ili ne.

Oko 18 sati Niko Kovač izaći će pred novinare, a potom s reprezentacijom odraditi i trening u Gradskom vrtu. Trening će biti otvoren za javnost.

Reprezentaciji se priključuje i Luka Modrić, posljednji kojeg je Kovač čekao.

"Vidjet ćemo hoće li Luka sutra malo zaigrati, ovisno o tome u kakvom je stanju. Volio bih da ga narod vidi, on je dio nas i na to smo ponosni", rekao je Kovač.

Prihod od ulaznica HNS će podijeliti sa žrtvama poplava, a Gradski vrt je rasprodan. Očekuje se 19 tisuća gledatelja. Danas su navijači s Raketom, Mandžukićem, Pletikosom i Olićen na Trgu slobode zaigrali stolni nogomet. Dijelili su se dresovi i autogrami.

Reprezentacija je u Osijeku igrala tri puta uoči odlaska na velike turnire. Prije EP-a u Engleskoj 1996. pobijedili smo Mađarsku 4:1, a u pripremama za Francusku '98. istim rezultatom israćeni su Poljaci. Uoči SP -a 2006. godine ekipa Cice Kranjčara igrala je 2:2 s Iranom. Mali bi trebao biti lagan zalogaj, ali prije svega, priprema je to za možda i ključnu utakmicu SP-a protiv Kameruna.

Pročitajte više