Materazzi: Svi koji su namještali utakmice su bolesni ili glupi

MARCO MATERAZZI komentirao je temu koja je ovih dana najčešća u talijanskim medijima - skandal oko namještanja utakmica. Materazzi je bio poznat kao prgav igrač, u finalu SP-a 2006. isprovocirao je Zinedinea Zidana na crveni karton, no nema milosti za one koji namještaju rezultate.

"Svatko tko je prodavao utakmice je patetičan. Te su osobe ili glupe ili bolesne i žalim ih. Kako su mogli raditi takve stvari kad znaju koliko navijača sa strašću prati nogomet i putuje na gostujuće utakmice?", rekao je Materazzi, prenose talijanski mediji.

Materazzi je bio u talijanskoj reprezentaciji 2006. kada im se dogodila slična stvar. Tada je izbila afera "Calciopoli" nakon koje je ovogodišnji prvak Italije, Juventus, izbačen u Seriju B zbog namještanja utakmica. No, Talijani su na SP-u u Njemačkoj otišli do kraja.

"Imali smo snažnu momčad koja je dugo igrala zajedno. Uspjeli smo prebroditi poniženja na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji pa na Euru u Portugalu. Iako je ova talijanska momčad mlada, nadam se da mogu otići do kraja iako će to biti teško."

Pročitajte više