Modrić i Bale ponovo zajedno: Šuker Velšaninu poručio "Odi u Madrid!"

U UTORAK će Hrvatska ugostiti Wales na Gradskom vrtu u Osijeku gdje će tražiti novu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Velšani su prije tri dana upisali prvu pobjedu otkada ih vodi Chris Coleman. Škote su porazili preokretom u posljednjih deset minuta zahvaljujući dvama pogocima odličnog Garetha Balea.

Upravo će Tottenhamova zvijezda biti najveća opasnost Štimčevoj momčadi na blatnjavom osječkom travnjaku. Hrvatski izbornik priznao je da bi jesenski vremenski uvjeti mogli savršeno odgovarati gostima s "Otoka", no straha u hrvatskom taboru nema i ne bi smjelo biti.

Dvije najveće zvijezde sutrašnje utakmice bit će upravo Bale i njegov donedavni suigrač Luka Modrić. Velški je veznjak u 169 utakmica u dresu Spursa zabio 32 gola i skupio 46 asistencija, a Modrić je u 160 nastupa upisao 17 golova i 27 asistencija.

Od sezone 2008/2009 dijelili su svlačionicu na White Hart Laneu te do ovog ljeta i odlaska Luke u Madrid, bili najvažniji i najskuplji igrači kluba. Mediji su ih "u paketu" selili na Old Trafford i Santiago Bernabeuu, Modrić je otišao, ali četiri godine mlađi Bale je ostao predvoditi novi Tottenham Andrea Villas-Boasa. Iako momčad ne briljira, Bale je ove sezone zabio dva gola i skupio tri asistencije.

Uoči njihovog prvog međusobnog okršaja britanski su mediji potegnuli pitanje hoće li možda u skoroj budućnosti dvojac ponovo zaigrati u istom dresu. Davor Šuker smatra da bi trebali.


Za BBC predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza rekao je kako bi Bale treba ozbiljno razmisliti o prelasku u Real Madrid.

"Ako postoji mogućnost da ode u Madrid, bio bi mu to najbolji potez u karijeri. Toliko klubova u svijetu ima veliku povijest, Arsenal, Manchester United, Chelsea su veliki klubovi, ali za mene je Real najbolji na svijetu", rekao je Šuker i dodao:

"Bale je vrlo opasan igrač, zabio je dva Škotskoj i protiv nas će biti jednako opasan. Odličan je igrač".

Šuker je iskoristio priliku da pohvali i hrvatske igrače koji su se iz Makedonije vratili s pobjedom iako su dio utakmice bili u rezultatskom zaostatku.

"Ponosan sam što Hrvatska ima takve igrače. Luka Modrić igrao je odlično u Premierligi, a sad je član jednog od najboljih klubova na svijetu. Hrvatski igrači su talentirali i kvalitetni, mogu igrati bilo gdje na svijetu. Što više igrača u velikim klubovima, to bolje za našu reprezentaciju", rekao je Šuker.

Pročitajte više