Nemilosrdni Mou sa svima u ratu: Potjerao kuhara, liječnika, sportske direktore, hoće li i Casillasa?

Foto: AFP

I KAPETAN je stradao. Španjolski mediji pitaju se do kada će predsjednik Reala Florentino Perez trpjeti samovolju Jose Mourinha. Iker Casillas prvi je puta nakon deset godina završio na klupi. Legendarni kapetan Reala nije jedina Mourinhova žrtva.

> To može samo on. Casillas na klupi je Mourinhov šamar Perezu!

> Iker na klupi - slika za pamćenje. Pogledajte kako je kapetan reagirao

> Santa Cruz ukrao Božić: Casillas na klupi nakon deset godina, Real u raspadu!

Marca podsjeća kako je Mourinhov nemilosrdni pohod započeo otpuštanjem Jorgea Valdana. Argentinac je bio sportski direktor, a njegova je zadaća bila da zajedno s Mourinhom bira eventualna pojačanja. Međutim, Portugalac je tu ulogu htio samo za sebe, a na Perezu je bila odluka tko će napustiti klub - Mou ili Valdano.

"Situacija je bila neizdrživa. Sportski direktor i trener nisu uopće razgovarali. Bilo mi se teško odreći svog vjernog suradnika Valdana", govorio je u svibnju 2011. predsjednik Reala.

Na Valdanovo mjesto stigao je Zinedine Zidane, ali čak ni legendarni Francuz nije uspio ukrotiti Mourinha te je ubrzo potpisao kapitulaciju i napustio klub. Marca podsjeća da je Mourinho početkom svoje druge sezone u Realu poručio klupskom liječniku kako više ne radi za Real Madrid, a osim njega stradao je i glavni kuhar. Zašto? Nitko ne zna.

 

Pročitajte više