Ništa od Old Firm derbija ni iduće sezone, Rangersi bez prve lige

Foto: Glasgow Rangers 

NOGOMETAŠi  Rangersa nisu se uspjeli plasirati u prvu ligu nakon što su izgubili obje utakmice finala dodatnih kvalifikacija protiv Motherwella.

Rangers je u prvom susretu izgubio na svom travnjaku 1:3, a danas je na Fir Parku, pred devet tisuća gledatelja poražen 0:3. Strijelci za Motherwell bili su Marvin Johnson (52), Lionel Ainsworth (70) i John Sutton (90+3-11m). Glasgow je cijelu utakmicu imao više loptu u nogama, na kraju ukupnih 57 posto. Uputili su 14 udaraca prema golu, od kojih je pet išlo u okvir gola, dok je Motherwell imao devet udaraca, četiri udarca u okvir, od kojih su tri završila u mreži.
 
Rangers je zbog financijskih problema u srpnju 2012. godine izbačen u četvrtu ligu. U godinama koje su uslijedile najtrofejniji škotski klub se uspeo do druge lige, a ove sezone je imao priliku vratiti se u elitno društvo. 
 
Sezonu je zaključio na trećem mjestu druge lige i izborio dodatne kvalifikacije. U 1. kolu je Rangers bio bolji od Queen of the Southa (2:1, 1:1), a u polufinalu i od Hiberniana (2:0, 0:1). Međutim, 
'Gersi' su zapeli na posljednjoj prepreci i iduće sezone ponovo će igrati u drugom razredu škotskog nogometa.

Pročitajte više