Norveški mediji: Hrvati su bili nezainteresirani, s mislima u Poznanju

VRLO zadovoljni su norveški mediji u prvim reakcijama poslije prijateljskog remija svoje reprezentacije s Hrvatskom u Oslu (1:1).

> Jalovi i blijedi, bez snage da zadrže pobjedu: Eduardov trenutak magije ostao nenaplaćen

> Barem jedna dobra vijest: Oliću nije pukao mišić, ali čekaju ga detaljne pretrage!

> Bilić: Nije dobro!

"Elyounoussi je spasio Norvešku u produžetku, nakon što su naši igrači promašili tri ogromne šanse. Činilo se da je blizu treć domaći Drillov (izbornik Egil Olsen op.a.) poraz u drugom izborničkom mandatu, drugi u tjedan dana, ali Tarik Elyounoussi je poravnao u sudačkoj nadoknadi", piše VG, osvrnuvši se i na našu reprezentaciju:

"Hrvati, koji se spremaju za Euro, malo su toga pružili u Oslu, ali došli su na svoje 11 minuta prije kraja, zahvaljujući Šahtarovom dvojcu Srna-Eduardo. Počeli su s Tottenhamovim trojcem na klupi i djelovali su prilično samozatajno."

"Pranjića, Vukojevića, Olića i Eduarda očekujte u prvih 11 na Euru"


I Aftenposten.no hvali nesalomljivi duh Norvežana: "Na ulasku u dvije minute produžetka izgledalo je da se bliži poraz, ali Elyounoussi je napravio ono što nisu uspjeli Braaten, Henriksen i Huseklepp. Na drugoj strani, bivši napadač Arsenala, a danas igrač Šahtara, pokazao je norveškim igračima kako se to radi", istaknuo je Aftenposten, uz zanimljivu opservaciju o Bilićevim izmjenama:

"Nekolicinu najboljih igrača ostavio je na klupi, u prvom redu Pranjića, Vukojevića, Olića i Eduarda, za koje se očekuje da će biti u prvih 11 protiv Irske u Poznanju iduće nedjelje."

"Norveška je pružila daleko bolju igru nego protiv Engleske, ali Markus Henriksen i njegovi suigrači loše su reagirali u šansama koje su se pojavile. Drillo Olsen govorio je u najavi utakmice kako je Hrvatska trenutno bolja momčad od Engleske, a činilo se kako su gosti bili potpuno nezainteresirani za ovu utakmicu, s mislima u Poznanju i utakmici s Irskom", dodao je Dagbladet.no.

Pročitajte više